Noves mesures al Vallès per frenar els contagis

Dilluns, 12 d'octubre de 2020 a les 14:00

Tot sembla indicar que entraran en vigor aquest dimecres.

El PROCICAT, el Pla de Protecció Civil a Catalunya dirigit pels Departaments d’Interior i Salut, ha aprovat la proposta de mesures especials a diversos municipis del Vallès Occidental, entre els que es troba el de Matadepera, per reduir l’augment de contagis de Covid-19. Aquestes mesures entraran en vigor quan es publiquin en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i s’aplicaran durant 15 dies.

A banda del de Matadepera, els municipis afectats per la resolució són: Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Polinyà, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat, Terrassa i Viladecavalls.

En aquestes poblacions es demana a la ciutadania que es quedi a casa tant com pugui i que redueixi al màxim l’activitat social i limiti els contactes, tant com sigui possible, a les persones que integren el grup de convivència habitual. Es recorda que estan prohibides les reunions socials de més de 6 persones.

Caldrà també intensificar les mesures de prevenció i higiene als centres de treball, adoptant mesures de neteja i desinfecció, i garantint la ventilació dels espais i edificis; posar a disposició dels treballadors aigua i sabó o gels hidroalcohòlics; garantir les distàncies de seguretat interpersonals i l’ús de mascareta obligatori; i adoptar mesures per evitar la coincidència massiva de persones, tant treballadors com clients o usuaris. Quan la naturalesa de l’activitat sigui possible, caldrà potenciar l’ús del teletreball.

Els actes religiosos com casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres, hauran de limitar l'assistència al 50% de l'aforament; i en l’àmbit de l’hostaleria i restauració, s’eliminarà el consum en barra i sempre s’haurà de realitzar a la taula. També es limitarà l’aforament tant a l’interior com a l’exterior un 50%. L'horari de tancament d'aquests establiments serà a la 1:00 hores com a màxim. Sempre que sigui possible, s'haurà d'utilitzar preferiblement servei a domicili i comandes per emportar.

Pel que fa a l’activitat comercial, s’haurà de dur a terme evitant qualsevol aglomeració, i tant en espais tancats com en espais a l’aire lliure, la distància física de seguretat s’establirà en 1,5m. L’aforament màxim permès és l’equivalent a 2,5m2 per persona.

Es podran dur a terme les activitats culturals d’arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables, com ara teatres, cinemes, carpes de circ o similars, com a l’aire lliure sempre que l’aforament no superi el 70%. L'aforament de les activitats esportives també es limitarà a un 50%, sempre seguint els plans treballats en l’àmbit del Procicat.

Tot i que encara som lluny de la situació del mes de març, quan al conjunt de Catalunya el risc de rebrot va arribar als 454,21 punts, aquest indicador, un dels que té en compte el Departament de Salutper prendre decisions, continua disparat i aquest dissabte va arribar als 274,89 punts, 18,5 més que el dia anterior. La velocitat de contagi es va situar en 1,29 i l’índex de casos positius confirmats per PCR per 100.000 habitants va arribar a 125, 56. El risc de rebrot depèn molt dels municipis. Així, dissabte encara continuaven en un risc de rebrot altíssim, per sobre de 1.000, localitats com Matadepera, amb 1.313.

A la dreta, el carrer Sant Joan, en una imatge recent (Foto: Mique Badia).

Darrera actualització: 12.10.2020 | 14:06