Núria Garcia i Dolors Martí seguiran al govern

Dimecres, 15 de maig de 2024

Eva Brugal plega i Gabriel Pirla passa a l’oposició.

La consulta interna realitzada el dimecres de la setmana passada on la militància de Junts per Matadepera va decidir que la formació abandonés l’equip de govern i anés a l’oposició, ja té resposta per part dels regidors afectats.

En un comunicat difós aquest matí, dues de les regidores de Junts per Matadepera, Núria Garcia (Cultura i Festes i Benestar Social), i Dolors Martí (Educació i Formació, i Ocupació), refermen la seva voluntat “de seguir treballant pel poble des d’un equip transversal, respectuós i independent (...) i és per això que mantenim el nostre compromís amb els matadeperencs amb la voluntat de servir-los”. Tant Garcia (que és militant de la formació), com Martí (independent), es desvinculen, doncs, del grup de Junts per Matadepera per seguir com a membres electes no adscrits, i vinculades a les seves respectives regidories.

Eva Brugal, en canvi, regidora d’Obres i Serveis, en un comunicat també difós al mateix moment apunta que “davant d’aquest plantejament polític, la tasca per la qual se m’havia demanat col·laborar considero que passa a segon terme, i és per aquest motiu que renuncio a la meva acta de regidora permetent als polítics gestionar els pròxims passos que el partit ha de prendre”. Brugal ha volgut agrair “el suport incondicional de l’alcalde Guillem Montagut i de totes els membres del govern actual”.

Pel que fa a Gabriel Pirla, ja en el seu moment va manifestar acatar la decisió del partit.

Amb la renúncia d’Eva Brugal, la següent persona a la llista de Junts per Matadepera és la independent Maria del Carme Jiménez Montilla.

Junts per Matadepera, per altra banda, ja estava al corrent de la decisió dels regidors i ben aviat emetrà un comunicat al respecte. 

Malgrat aquests canvis, la composició de l’equip de govern continuarà com fins ara, amb els 5 regidors de Som-hi Matadepera (Guillem Montagut, Estel Riera, Francesc Llobet, Jordi Mercader, Laura Ríos), el d’ERC Matadepera (Anna Piñol), i Núria Garcia i Dolors Martí. L’oposició estarà formada pels 2 regidors de Junts per Matadepera (Gabriel Pirla i qui substitueixi Eva Brugal), i els 3 de Suma’t Matadepera (Nil López, Laia Sala, Sergi Enrique).

Adjunt a la notícia trobareu el comunicat de les regidores.

A la imatge, els quatre regidors afectats: d’esquerra a dreta i de dalt a abaix, Núria Garcia, Gabriel Pirla, Dolors Martí i Eva Brugal (Fotos: Miquel Badia).

Darrera actualització: 15.05.2024 | 12:10