Premis Goya amb nominació matadeperenca

Divendres, 2 de desembre de 2022 a les 09:05

Tian Riba és productor executiu d’’Oswald. El falsificador”

Una de les produccions candidates a emportar-se el Premi Goya al millor documental de l’any té vinculació amb Matadepera. Es tracta d’“Oswald. El falsificador”, un documental original de Filmin dirigit per Kike Maíllo i que compta amb el periodista matadeperenc Tian Riba com un dels seus productors executius.

L’anunci de la nominació va tenir lloc aquest dijous a la seu de l’Acadèmia de Cinema de Madrid, i el documental competirà amb “A las mujeres de España. María Lejárraga", "El sostre groc", "Labordeta, un hombre sin más" i "Sintiéndolo mucho". La 37ª edició dels Premis Goya es lliuraran a Sevilla el proper 11 de febrer.

“Oswald. El falsificador”, retrata Oswald Aulestia, un artista català perseguit durant anys per la justícia nord-americana per ser una de les pedres angulars de l’anomenada “Operació Artista”, una investigació de l’FBI en col·laboració amb Mossos d’Esquadra i els Carabinieri italians per tal d’empresonar als responsables d’una de les més grans trames de falsificació d’art de les darreres dècades. El film és el documental més vist en la història de Filmin.

El documental original ha estat produït per amb Playtime Movies, Sábado Películas i ha comptat amb la participació d’El Terrat (The Mediapro Studio), Televisión Española, Televisió de Catalunya, ICEC e ICAA

Podeu veure el tràiler en aquesta mateixa pàgina.

Darrera actualització: 02.12.2022 | 09:03

Vídeo - Àudio