Preparats per si arriba la neu

Divendres, 8 de gener de 2021 a les 18:00

S’activa el pla d’especial d’emergències per nevades.

En base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya, a primera hora d’aquesta tarda d’aquest divendres s'ha activat el Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT) en fase d’Alerta. 

La previsió indica que nevades començaran per l'extrem sud de Tarragona i s'estendran per tota la demarcació tarragonina de forma extensa durant el vespre. A partir de mitjanit podrà nevar de forma generalitzada a qualsevol punt de tota Catalunya amb gran variabilitat de la cota de neu. 

Es pot superar el llindar representatiu d'un gruix de més de 20 cm a cotes superiors a 600 metres. A partir de mig matí d’aquest dissabte, la cota tendirà apujar tot i que a l'Interior i terç sud del país es mantindrà molt baixa. En la majoria de sectors la neu serà humida i caurà localment amb intensitat moderada. 

Diumenge la distribució geogràfica de la nevada serà en els extrems sud-est i nord d'est del principat fins al vespre amb uns possibles gruixos de 5 cm en cotes al voltant de 400 metres, localment per sota d'aquesta cota. 

Reunions amb protecció civil 

Arran dels avisos del Servei Meteorològic, aquest migdia ha tingut lloc una trobada amb l’alcalde Nil López i Protecció Civil de l'Ajuntament per avaluar la situació que pot produir-se aquest cap de setmana i evitar algunes de les seves conseqüències. 

En aquest sentit, la Brigada ja ha tirat sal a carrers on potencialment la neu pot fer mal, com Font Flavia, Ferreries, Font Soleia, La Carossa, l'Olivar i també als Rourets i Can Sola del Racó tota la urbanizació. També se n'ha distribuït per a totes les Pedritxes i els punts mes conflictius del Pla de Sant Llorenç, Cavall Bernat i Can Robert, sense que això tregui que no s'hagin de prendre totes les precaucions a l'hora de circular. Cal recordar també que l’Ajuntament ha col·locat diversos contenidors de sal per a ús dels veïns que es troben a la Plaça de l’Hoquei de Les Pedritxes (al costat de la parada del bus); a la Plaça Sant Jordi (a l’aparcament de l’Escola Música), a la Plaça de l’Ajuntament; i a la Plaça del Pla de Sant Llorenç. Per altra banda, tant Bombers com GIAM ja estan activats presencialment a Parc amb tots els mitjans a punt per si cal actuar. 

A la part superior de la pàgina web teniu un bàner amb tot un seguit de consells per afrontar el fred amb precaució. 

A sota, els vehicles amb les pales llevaneu al Parc de Bombers, a punt per actuar. A sota, la previsió de demà al matí. A la imatge inferior, un momento de la reunió de Protecció Civil amb alcaldia, aquest migdia. 

 

Darrera actualització: 09.01.2021 | 08:22

Imatges

. .