Presentació oficial del nou camió de Bombers amb el conseller Miquel Sàmper

Dimarts, 15 de setembre de 2020 a les 15:00

El nou vehicle ha estat cedit gràcies a un conveni signat amb la Fundació Patrimoni Natural de Matadepera.

L'alcalde de Matadepera, Nil López, va rebre ahir dilluns la visita del nou conseller d'interior, Miquel Sàmper, qui va assistir a la presentació del nou camió tipus Bomba Rural Pesant (BPR), cedit als Bombers Voluntaris de Matadepera, gràcies a un conveni signat amb la Fundació Patrimoni Natural de Matadepera.

L'acte de presentació, que va tenir lloc al Parc de Bombers Voluntaris de Matadepera, també va comptar amb la presència d'Andreu Alonso Juan-Muns, representant de la Fundació Patrimoni Natural de Matadepera; el director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Manel Pardo; la directora de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Montserrat Royes; el subdirector d'Administració i Recursos Humans, Joan Navarro; i el cap de la regió d'Emergències Metropolitana Nord, Eduard Martínez.

La cessió gratuïta de l'ús del vehicle BRP té com a origen l'establiment al municipi d'un matrimoni amb forts vincles tant amb Matadepera com amb Alemanya, un país en el qual són habituals les donacions als parcs de bombers voluntaris. Amb aquesta iniciativa, la parella volia contribuir en la seguretat pública al seu municipi de residència. El vehicle, de la marca MAN (model TGM 18.320 4x4 BB) té un cost de 220.000€; 200.000€ dels quals han estat aportats pels impulsors de la iniciativa i 50.000€ més han anat a càrrec de l'Ajuntament de Matadepera. Per la seva banda, el cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya ha aportat tot l'equipament necessari per a les tasques d'extinció d'incendis, actuacions d'emergències i salvaments.

Aquest acte també va servir per presentar públicament la Fundació Patrimoni Natural de Matadepera, constituïda amb l'objectiu d'impulsar, fomentar, desenvolupar i realitzar totes aquelles activitats que contribueixin a millorar la seguretat contra riscos naturals, incendis i emergències al municipi de Matadepera i al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac.

 

A la dreta, vídeo de l'acte i imatges de la visita del conseller d'interior Miquel Sàmper, acompanyat de l'alcalde Nil López i la presentació oficial del nou camió de Bombers. (Fotos: Miquel Badia)

Darrera actualització: 15.09.2020 | 15:24