Projecte de millora forestal a El Pujol

Dissabte, 11 de setembre de 2021 a les 15:05

Està previst que arrenqui el proper dilluns.

Superat el moment més difícil de l’estiu pel que fa al risc d’incendis forestals, ara arriba l’hora de prevenir aquells que puguin venir en el futur. I és per aquest motiu que aquest dilluns, i per espai d’uns sis mesos aproximadament, arrenca un projecte de millora de la zona d’El Pujol, als volts de Can Prat i Sant Llorenç dels Pins.

“La finca es troba en una zona on el risc d’incendi es molt alt i la trama urbana es troba a tocar de la massa forestal”, han apuntat fonts de la Regidoria d’Obres, Serveis i Medi Ambient i Activitats, “i per tant és un objectiu de vital importància la prevenció d’incendis, i de protecció de la zona per tal de minimitzar aquest  risc”.

Les actuacions projectades estan encarades a aconseguir una massa el més resistent possible als incendis forestals, amb una estructura que dificulti la propagació d’un incendi i permetí millorar la protecció del nucli urbà.

D’altra banda, s’aconseguirà una massa que també sigui compatible amb l’ús públic i recreatiu, que actualment ja serveix als habitants de Matadepera i municipis propers. I és que, com a conseqüència d’aquesta gestió, s’obtindran productes comercials, com fusta de Pi blanc destinada a serra i trituració, i mes puntualment llenya d’alzina. “Es vol afavorir la pròpia dinàmica d’evolució natural de la massa”, afirmen les mateixes fonts, “i per això es tendirà a la substitució dels pins (per manca de regeneració de l’espècie) afavorint una major presència i desenvolupament de l’alzina, que presenta una regeneració abundant”.

A la dreta, el mapa amb la zona on s’actuarà.

Darrera actualització: 11.09.2021 | 17:23