Promoció Econòmica i Ocupació fan balanç del 2019

Dilluns, 10 de febrer de 2020 a les 06:35

Es treballa per oferir un servei d’assessorament a persones i empreses.

L’Àrea de Promoció Econòmica i Ocupació acaba de presentar el balanç de les seves actuacions de l’any passat. En total, han estat 142 atencions individuals al punt d’atenció habitual (Casal de Cultura) i 58 seguiments de persones vinculades al servei. Al llarg de l’any passat també es van donar d’alta 38 persones per accedir a la borsa de treball i rebre assessorament personalitzat, arribant a un total de 129 persones usuàries del servei.

Per altra banda, “La Xaloc”, la borsa de treball amb la que es gestiona la intermediació entre oferta i demanda, ha rebut aquest any 19 ofertes de treball, atès 10 empreses del municipi i contactat amb 65 candidats interessats en les ofertes publicades. Del total de les ofertes gestionades, el 38 % s’ha cobert amb persones residents al municipi.

A més del recurs de la borsa de treball, l’Àrea de Promoció Econòmica i Ocupació col·labora amb el Consell Comarcal en el desenvolupament de projectes que ajuden en gran mesura a donar oportunitats a la ciutadania i les empreses del municipi.

Algunes dades a destacar sobre la participació de persones residents a Matadepera han estat la d’un jove que ha participat en el “Projecte Singulars” fent formació en el sector de la robòtica, pràctiques en empresa i  formalització d’un contracte laboral; 7 persones majors de 45 anys que han participat al “Projecte Ubicat” que ofereix  acompanyament i un assessorament intensiu per la seva millora ocupacional i professional; 4 persones que han aconseguit una feina mínima de 9 mesos de durada, en el marc del “Programa 30 Plus”; i 8 empreses del municipi han pogut formalitzar contractació amb subvenció econòmica per contractar a persones en situació d’atur.

Actualment, hi ha 3 nous projectes: “Projectes Innovadors i Experimentals”, programa per fomentar la contractació de qualitat de la dona a la indústria; “Projecte Singulars”, programa per reforçar l’ocupabilitat de les persones no ocupades i no integrades al sistema formatiu; i “Projecte Ubica’t”, adreçat a persones en procés de definició d’objectius professionals i millora ocupacional.

Els interessats en obtenir més informació sobre els programes en els que actualment es treballa o per obtenir una atenció personalitzada en la recerca de feina i ampliar el teu coneixement del mercat de treball, poden adreçar-se al servei contactant amb l’Ajuntament, trucant al 93 787 02 00, oac@matadepera.cat

Darrera actualització: 07.02.2020 | 11:30