Prova d’Alerta de Protecció Civil

Dijous, 14 de setembre de 2023 a les 05:55

Tindrà lloc a les 12 del migdia. 

Després de les realitzades a l’Alt Pirineu i Aran i Lleida (28 de febrer), Terres de l’Ebre, Tarragona i Penedès (12 d’abril), i Girona i Catalunya Central (27 d’abril); les comarques de Barcelona havien de tenir el passat dimecres 31 de maig una prova del Sistema d’Alertes de Protecció Civil. La prova, però, va quedar ajornada fins passades les vacances, quan es comprovi que l’eina, desenvolupada pel Ministeri de l’Interior, funciona correctament i no es repeteix el mal funcionament que es va registrar en la prova a les comarques de les Terres de l’Ebre, Tarragona i Penedès del passat 12 d’abril. Ara ja s'ha fixat una nova data: aquest dijous 14 de setembre a les 12 del migdia. 

La prova s'emmarca en el compliment de la Directiva 2018/1972 del Parlament Europeu i del Consell, que imposa l'obligació a tots els països membres de disposar de sistemes d'alerta per situacions d'emergència greu basats en l'enviament d'alertes als telèfons mòbils de la població afectada.

Durant la prova, tots els telèfons mòbils de la zona que puguin rebre l'alerta de Protecció Civil, sonaran (fins i tot aquells que estiguin en silenci) i es visualitzarà a la pantalla un missatge indicant que és tracta d'una prova.

L'objectiu és la millora dels protocols de seguretat cap a la ciutadania, per tal de poder transmetre instruccions en cas d'emergència imminent.

Darrera actualització: 14.09.2023 | 07:17