Reconeixement als Mariners de Riera

Dimecres, 1 de novembre de 2023 a les 06:50

S’homenatjaran diversos grups que celebren aniversaris.

La Fundació Ernest Moretó de Palafrugell ha organitzat per aquest dimecres 1 de novembre a les 7 de la tarda “Per molts anys, Havanera”, un reconeixement als grups d’havaneres que commemoren aniversaris rodons. Entre els que seran distingits aquest any hi ha Cel Rogent (25 anys), Borinquen (25), Arrels de la Terra Ferma (30 anys), Llops de Mar (40 anys) i la formació matadeperenca Mariners de Riera, que l’any passat van celebrar també les quatre primeres dècades de vida. L’acte tindrà lloc al Teatre Municipal de Palafrugell i l’entrada és de franc.  

Fonts de l’organització han declarat que “la voluntat de la Fundació Ernest Morató es incorporar aquesta festa d´aniversaris cada any a partir d´aquest 2023, com a reconeixement i tribut als grups catalans que durant tant de temps s'han dedicat a la interpretació de l´havanera”.

Els Mariners de Riera van iniciar les seves actuacions a l’octubre de 1982 i des de llavors, han difós l’estil empordanès d’interpretar aquest gènere pel País Basc, València, Castella-Lleó, Madrid, Cantabria, Mallorca, Menorca, França, Itàlia, Àustria, Alemanya, Luxemburg, entre d’altres indrets. Han actuat també en diverses ocasions a la popular Cantada d’havaneres de Calella, que cada any aplega més de 40.000 persones, i un parell de cops a Cuba.

Joan Castelló, un dels seus integrants, serà entrevistat aquest dijous al “Matadepera Notícies” de Matadepera Ràdio (20.00h al 107.1 FM).

A la dreta, els Mariners de Riera en una imatge retrospectiva del 2016.

Darrera actualització: 01.11.2023 | 08:56