Repunt d’intents d’ocupació al municipi

Divendres, 19 de març de 2021 a les 06:45

La Policia Local n’ha evitat cinc aquesta setmana.

Policia i veïns de Matadepera han evitat només en quatre dies, cinc intents d’ocupació d’habitatges. Es tracta majoritàriament de cases propietàries d’entitats bancàries, que estan publicitades en portals immobiliaris, i tot i que també hi ha segones residències. Des d'inicis d'any, s'han evitat 4 intents més i hi ha hagut 3 detencions. 

“És un veritable mercat”, apunten fonts de la Policia Local: “hi ha diversos ‘professionals’ que detecten aquests habitatges buits, i els hi posen preu als possibles interessats, depenent de si disposen de subministres com llum o aigua”. 

Els intents d’ocupació es donen més a les urbanitzacions, tot i que també hi ha casos al centre del poble. El fet que els veïns estiguin alerta de tot allò que passa al seu voltant fa que els intents es detectin amb rapidesa, i quan hi ha vehicles o persones que no es coneixen s’acostuma a avisar a la policia. “En aquest sentit, la col·laboració veïnal és imprescindible”, assenyalen des de la Policia Local

El repunt d’ocupació obeeix en part a la disminució de la pressió de la pandèmia, que va obligar, ara fa un any a un confinament domiciliari rigorós. Ara, però que les mesures s’han relaxat, les ocupacions són ràpides i en un parell d’hores els panys ja poden estar canviats, pel que s’aconsella que s’instal·lin elements de seguretat passiva (alarmes, per exemple), però també que es vigili el consum de subministrament si no s’està a casa, i que es doni l’aparença que els habitatges estan ocupats (demanant a un veí que retiri les cartes de correus, o que es tingui el jardí en bon estat, cas que n’hi hagi). “En definitiva, no baixar la guàrdia”, es conclou des de la Regidoria de Seguretat i Protecció Civil.

Darrera actualització: 18.03.2021 | 12:06