S’aproven els pressupostos del Consorci Residus Vallès

Dissabte, 14 de novembre de 2020 a les 06:45

El 95% es destina als costos de gestió i tractament del residus

El Plenari del Consorci Residus Vallès va aprovar aquest dimarts i per unanimitat el pressupost per l’any 2021 que pugen a 28.581.324 euros. Això significa un increment del 6% respecte el pressupost d’aquest any, que ve motivat per l’augment de costos de tractament de residus i la previsió de la construcció d’una planta de transferència.

Del total del pressupost, 25.646.385 euros es destinen a la prestació de serveis, és a dir, als costos de la gestió i tractament dels residus dels municipis de la comarca. Aquesta xifra representa gairebé el 95% del pressupost, sense comptar les inversions. L’altre 5% es destina a despeses de gestió: personal, educació, comunicació i sensibilització, despeses corrents i projectes singulars i innovadors.

El president del Consorci i alcalde de Matadepera, Nil López, va explicar durant el plenari que “ens trobem davant un context marcat per l’emergència climàtica, la crisi sanitària de la Covid-19 i la situació d’impacte econòmic a tots nivells. Per això, i en el marc de les polítiques comarcals els Objectius de desenvolupament sostenible i el Pacte Verd Europeu ens hem marcat tres estratègies pel 2021: per donar resposta a l’emergència climàtica, per donar resposta a la crisi sanitària i per donar suport als ajuntaments”.

Entre les prioritats del Consorci hi ha l’aposta per la recollida selectiva, d’adaptació de les infraestructures de residus i una posta per les polítiques de transició energètica de la mà del Consell Comarcal. Així, es preveu, entre d’altres, la progressiva incorporació de nous municipis a la recollida Porta a porta per assolir el 60% de municipis de la comarca amb aquest sistema l’any 2023.

A la imatge, Nil López, alcalde de Matadepera i president del Consorci en un moment de la sessió virtual. 

Darrera actualització: 14.11.2020 | 10:42