Seguint la pista de les herbes remeieres del Parc Natural

Dijous, 7 de novembre de 2019 a les 18:55

La biblioteca va estrenar “Parcs i Biblioteques...Naturalment!”

La Biblioteca Àngel Guimerà acaba d’estrenar un nou format d’activitat pensada per gaudir-ne en família. Es tracta dels “Laboratoris” una proposta que des de ja fa alguns anys es duu a terme en moltes de les biblioteques públiques arreu del territori. Són espais d’investigació i creació per a les famílies amb infants a partir de 4 anys que conviden a experimentar al voltant de la lectura, entesa en el seu sentit més ampli: utilitzant tots els sentits (la vista, l’oïda, el tacte, el gust i l’olfacte) experimentant amb les paraules, els llibres, els sons, les textures, o les imatges.

Aquest laboratori està ideat a partir de la creació del projecte “Parcs i Biblioteques...Naturalment!”, una iniciativa de compromís de col·laboració entre la Gerència de Serveis de Biblioteques i la Gerència de Serveis d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona. Amb aquesta col·laboració es pretén apropar a la ciutadania el territori així com el patrimoni natural i cultural de l’entorn. 

El passat dimarts 5 va tenir lloc al Casal de Cultura la trobada amb els nens i nenes i les seves famílies participants. El laboratori ens va transportar al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt de la mà de la llegenda “Els moneders falsos dels Òbits” que té lloc a Sant Llorenç Savall i les seves rodalies per després fer-nos descobrir, entre el munt de coses interessants que hi ha per explorar al Parc Natural, algunes de les plantes remeieres o medicinals que hi podem trobar i intentar identificar-les amb l’ajuda de tots els sentits. Finalment, totes les famílies van crear la seva pròpia llibreta exploradora per endur-se-la al Parc per anotar-hi i dibuixar-hi tot allò que vagin descobrint.

A la dreta, dues imatges de l’activitat duta a terme al Casal (Fotos: Biblioteca Àngel Guimerà).

Darrera actualització: 07.11.2019 | 09:11

Imatges

.