Senyalització del patrimoni històric del poble

Dilluns, 3 d'octubre de 2022 a les 07:05

Hi ha 16 fitxes distribuïdes en diferents indrets. 

La Regidoria de Cultura, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha identificat fins a 16 localitzacions a Matadepera amb un especial valor històric. A llocs com la plaça de la Germandat de Sant Sebastià, les antigues escoles o la Torre Badia, s’ha instal·lat un codi QR per accedir a la fitxa informativa de l’espai.

La iniciativa es va iniciar dos anys enrere per la Regidoria de Turisme, amb l’objectiu de recollir el patrimoni material i immaterial del municipi. Tota la documentació s’ha extret del Mapa de Patrimoni Cultural i de l’Arxiu Municipal de Matadepera i les fotografies són d’arxiu i del fotògraf Miquel Badia. La regidora de Cultura, Núria Garcia, ha explicat a la Gaseta de Matadepera que la intenció del projecte és posar de relleu elements característics del poble. “Abans que desapareguin, hem volgut identificar alguns trets del municipi, sense esperit museístic, sinó que la primera fase s’ha fet apel·lant més aviat a la part sentimental”.

El Mapa del Patrimoni Cultural de Matadepera conté més de 440 elements repartits per tot el terme municipal. La majoria són  elements de patrimoni immoble, però també hi ha patrimoni natural, immaterial, documental i moble. Gran part de les fitxes estan situades al centre del poble, però també s’han repartit per masies i torres.

En aquesta mateixa notícia us podeu descarregar les fitxes que s’han col·locat.

A la imatge, diversos indrets on s’han col·locat les fitxes (Fotos: Miquel Badia)

 

Darrera actualització: 30.09.2022 | 09:02