S’instal·laran nous punts de càrrega de vehicles elèctrics

Divendres, 9 de desembre de 2022 a les 06:50

Estaran a l’Ajuntament i a la zona esportiva municipal.

L’Ajuntament està instal·lant dos nous punts de càrrega de vehicles elèctrics: estaran situats al mateix Ajuntament i a la zona esportiva municipal; de moment també seran gratuïts, i  incorporaran dos endolls, cadascun dels quals podrà carregar un màxim d’11 kW.

Aquests dos nous punts de càrrega, que està previst que estiguin operatius el primer trimestre de l’any vinent, s’afegeixen al punt de càrrega que es va posar en marxa el juliol de 2020, al carrer Àngel Guimerà. En aquest cas, per tal de poder fer ús del servei, cada vehicle també  haurà d’aportar els corresponents cables de connexió, segons les seves característiques. Per a la càrrega, caldrà que el vehicle estacioni a una de les dues places senyalitzades específicament i el temps màxim d’estacionament i recàrrega serà de 2 hores. No es permetrà l’estacionament si no s’està realitzant una recàrrega.

Per tal de poder fer ús dels punts de càrrega, prèviament caldrà que les persones físiques o jurídiques titulars i/o usuàries dels vehicles es registrin a l’aplicació mòbil indicada a l’enllaç QR del punt de recàrrega, o bé, descarregant-se l’aplicació EVcharge (a Google Play o a l’App Store), amb la georeferència activada.

L’acció de connexió com la de desconnexió de la recàrrega es realitzarà mitjançant l’aplicació mòbil. El sistema enviarà notificació quan finalitzi el temps de càrrega o quan la càrrega s’hagi completat. L’alta a aquesta plataforma permet a l’usuari fer les recàrregues a la xarxa de punts de recàrrega del municipi, així com a la resta de xarxes integrades en cada moment, d’acord amb les tarifes establertes a cada xarxa. Actualment, la xarxa integrada, és a dir, la xarxa a la qual es podrà accedir amb el mateix usuari registrat a Matadepera són els punts gestionats per Etecnic, que consten a la plataforma.

Darrera actualització: 01.12.2022 | 11:59