Suport municipal a la petició de confinament de Torra

Dimarts, 24 de març de 2020 a les 14:15

L’Alcalde Nil López s’afegeix a la iniciativa del President

“President Torra. Com alcalde de Matadepera, us trasllado tot el meu suport i em poso a la vostra disposició i a la del Govern de la Generalitat per aplicar mesures contra el Covid19”. Aquest és el missatge que Nil López, via twitter ha adreçat al President de la Generalitat Quim Torra i que s’afegeix a la de desenes d’alcaldes d’arreu del país en les reiterades peticions de confinament total.

En declaracions recollides per l’Agència Catalana de Notícies, l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) explica que l’entitat ha tingut el debat de tancar els municipis sense esperar l’ordre del govern espanyol, i que el que cal és que la Generalitat desobeeixi, amb els ajuntaments al darrere. Per la seva banda, l’Associació Catalana de Municipis (ACM) entén que són les autoritats sanitàries les qui han de proposar què cal fer, però sí que demana que qualsevol mesura que afecti els pobles i ciutats es coordini amb el món local, “amb total col·laboració i diàleg, per la seva legitimació i efectivitat”.

Per la seva banda, el manifest ‘Tanquem Catalunya’, promogut pel moviment de Primàries Catalunya -i que reclama al Govern el confinament total i el tancament perifèric del Principat- ha superat les 130.000 adhesions en cinc dies. Primàries reclama “la intervenció immediata del Govern” per tancar Catalunya. “Considerem que no hi ha ’causa justa’ més necessària que la de la protecció de la vida i seguretat dels ciutadans, el dret dels catalans a protegir-se de la millor manera està essent ultratjat”, sosté la plataforma.

A la imatge, el President Torra amb l’alcalde Nil López i el regidor Marcel·lí Bosch, el passat mes de maig.

Darrera actualització: 24.03.2020 | 10:26