Tanca la carnisseria Planell Paüls

Divendres, 1 de juliol de 2022 a les 09:35

Aquest dissabte serà l’últim dia que despatxaran.

Després de 34 anys ininterromputs venent carn al carrer Josep Porcar número 37, la família Planell Paüls ha decidit baixar la persiana del negoci. Aquest dissabte 2 de juliol serà el darrer dia que despatxaran darrere el taulell. Així ho ha explicat, Cèsar Paüls, qui juntament amb la seva parella, Mª Rosa Planell Salvador, van obrir la botiga el 14 de febrer de 1988. “Era un diumenge i Sant Valentí”, recorda Paüls. La parella van aprendre l’ofici dels pares de la Mª Rosa, Valentí Planell Vallcorba i Maria Teresa Salvador Guiu, que van tenir parada de carn durant molts anys al Mercat de la Independència de Terrassa.

El motiu de tancament es deu a un cúmul de circumstàncies: “em van haver d’operar de l’espatlla dreta i he estat sis mesos de baixa”, detalla Paüls. Durant aquest temps, la Mª Rosa i la seva germana, que també ha treballat a la botiga durant molts anys, han tingut molta feina i acumulen molt cansament. “És una feina molt sacrificada, la nostra, perquè has de treballar moltíssimes hores cada dia, matins, tardes i, fins i tot, nits”, recalquen.

De tots aquests anys treballant en l’ofici de carnissers al poble, Paüls destaca que “ens emportem els anys més feliços de les nostres vides. Ho hem fet tot amb molt d’entusiasme i ens emportem clients, però, sobretot amics”. I recalca una frase que sempre li recorda el seu sogre, Valentí Planell: “no és igual vendre carn, que ser carnisser”. Perquè – explica- “nosaltres sempre hem anat a buscar el gènere que entrava a casa. No és igual rebre uns paquets, que fer tot el procés de carnisser. Els darrers anys, a més, compràvem vedella ecològica a la Vall d’en Bas i, fins i tot, l’anàvem a triar en viu”.

Tot just van anunciar el tancament de la botiga la setmana passada i la notícia ha agafat per sorpresa a molts clients, que s’han afanyat a fer les darreres comandes.  

A les imatges, Cèsar Paüls i Maria Rosa Planell, amb Montse Planell i en Leandre Martí Duran, aquest divendres a primera hora del matí, en el penúltim dia de feina (Fotos: Miquel Badia).

Darrera actualització: 01.07.2022 | 11:09

Imatges