Tornen els agents cívics a Matadepera

Dijous, 2 de novembre de 2023

La gestió es coordina a través del Consell Comarcal.

En el marc de la nova edició del programa “Treball i Formació 2023”, de la Generalitat de Catalunya, aquest passat dilluns han començat a treballar al Consell Comarcal del Vallès Occidental un total de 16 persones. El programa té com a objectiu afavorir la contractació de persones en situació d’atur perquè puguin adquirir una experiència laboral i competències professionals a través de la formació, facilitant així una posterior inserció al mercat de treball.

De les 16 persones contractades, un total de 9 treballaran com a agents cívics a sis municipis de la comarca: Matadepera, Sentmenat, Matadepera, Palau-Solità i Plegamans, Polinyà, Sant Quirze del Vallès i Sant Llorenç Savall. 

Els agents cívics realitzen diverses tasques d'informació de sensibilització i conscienciació, com informar als ciutadans dels seus drets i deures i dels diferents serveis del municipi. També poden recollir queixes i suggeriments apropant l’ajuntament al ciutadà. Aquestes seran revisades i estudiades per tal de millorar el funcionament i resoldre situacions que, de vegades, el propi ajuntament desconeix.

El programa “Treball i Formació” es destina a diferents col·lectius: majors de 52 anys, persones en risc de caure en situació d’atur de llarga durada, no perceptores de prestació per desocupació i dones en situació d’atur inscrites com a demandants d’ocupació no ocupades.

L’actuació està impulsada i subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya amb fons rebuts del Servei Públic d’Ocupació Estatal.

Darrera actualització: 2.11.2023 | 08:07