Últims dies de la campanya #Arxivemlacovid19

Dimecres, 20 de maig de 2020 a les 13:55

L'Arxiu Municipal recull documents d'aquestes setmanes de confinament. 

Havent iniciat ja fa dies el procés de desconfinament, el més comprensible és que la ciutadania tingui ganes de deixar enrere aquest malson el més aviat possible i començar altre cop a recuperar la vida que va quedar estroncada a mitjans del mes de març.

Quan això succeixi, paraules com “confinament”, “pandèmia”, o “mascaretes” ja hauran passat (esperem) a la història. I per evitar-ne precisament el seu oblit, és imprescindible que en quedi constància. En aquest sentit, l'Arxiu Municipal de Matadepera, s’ha adherit a la campanya #Arxivemlacovid19, impulsada per l'Associació d'Arxivers i Gestors de Documents de Catalunya i que pretén tenir un recull d’imatges i documents que preservin les evidències de la crisi sanitària i els efectes de la pandèmia de la COVID-19 i com ens ha afectat com a poble i com a societat.

La idea és recollir documentació que sigui exclusiva de l’àmbit geogràfic de Matadepera, des de l’inici del confinament, el passat 12 de març: fotografies i vídeos de la situació general provocada per la pandèmia, però també documents textuals o gràfics, cartells, dibuixos, talls de veu o qualsevol manifestació documental en paper o digital que s’hagi produït, o es produeixi, durant la situació actual i que es consideri important.

L’enviament es podrà fer telemàticament a mtdp.arxivem@matadepera.cat en un principi fins al proper dilluns25 de maig. Si es vol fer presencialment, caldrà fer-ho amb cita prèvia sol·licitant-la en aquest mateix correu electrònic.

Per a més informació, consulteu l’enllaç que trobareu a la dreta d’aquesta pàgina.

A la imatge, desinfectant el carrer Sant Joan, una fotografia que d'aquí a un temps constituirà una veritable raresa (esperem). Foto de Miquel Badia. 

 

Darrera actualització: 19.05.2020 | 13:29