Un “Barbiere” amb aires matadeperencs

Dimarts, 5 de novembre de 2019 a les 13:15

L’òpera de Rossini es representa aquest cap de setmana al Principal

Terrassa Òpera organitza per aquest divendres 8 i diumenge 10 de novembre sengles representacions d’”Il Barbiere di Siviglia”, òpera bufa en dos actes de Gioacchino Rossini basada en la comèdia homònima de Beaumarchais i publicada l’any 1775.

Les dues representacions tindran lloc al Teatre Principal de Terrassa i comptaran amb participació local: la direcció musical va a càrrec del matadeperenc Joan Manau Valor i a la representació hi haurà la participació del Ballet Entre Actes del poble.

Rossini va compondre aquesta òpera en només dues setmanes i malgrat el fracàs del dia de l’estrena, avui és considerada com l'òpera més popular de Rossini. L'estrena a Catalunya va tenir lloc al Teatre de la Santa Creu de Barcelona el 16 de juliol de 1818, amb la curiositat que l'obertura va ser canviada per una d'escrita per Ramon Carnicer ja que faltava la de la partitura italiana.

La història ens parla del comte d’Almaviva, un noble sevillà, que enamora a la bella Rosina, noia orfe que viu amb el seu tutor, el doctor Bartolo, el qual vol casar-se amb ella. Tanmateix la noieta és alumna de cant del senyor Basilio, aliat de Bartolo. Davant de la casa de Rosina viu el barber Fígaro, el qual, entre altres activitats, ajuda a propiciar trobades amoroses. Després de tota una sèrie d’embolics i divertides peripècies la jove parella aconsegueix burlar els objectius del vell Bartolo i unir les seves vides.

Darrera actualització: 04.11.2019 | 12:16