Un calendari d’ocells de Sant Llorenç

Divendres, 8 d'octubre de 2021 a les 18:55

És obra de la matadeperenca Cristina Maurí i Torrens.

Durant els mesos de confinament, quan no podíem sortir del terme municipal, moltes persones van aprofitar per redescobrir l’entorn i el Parc Natural. És el cas de la matadeperenca Cristina Maurí Torrens, mestra, psicopedagoga i aficionada al senderisme i a la fotografia.

Al llarg de les seves passejades pel Parc Natural, s’emportava la seva càmera i va captar més de 70 espècies diferents d’ocells. D’aquí va sorgir la idea d’elaborar un calendari d’ocells de Sant Llorenç del Munt i l’Obac per l’any 2022.

El calendari consta de 13 pàgines, cadascuna de les quals està protagonitzada per un ocell, identificat amb el seu nom col·loquial i el científic. La portada està protagonitzada per la mallerenga blava i a la resta de pàgines hi apareixen un pit-roig enfilant-se pel tronc d’un arbre, un tallarol del casquet amb les florides del mes de febrer, un pinsà comú, un bitxac comú, dos estornells cridant enfadats, un  faisà comú, una femella de picot garser gros portant formigues a la seva cria, un gafarró, una mallerenga blava, una merla, una cotxa fumada i un xoriguer fent l’aleta que el fa inconfusible. Tots ells se’ls pot observar d’una manera freqüent en boscos d’alzines, matollars, codines, cingleres o a pinedes de les parts baixes del Parc Natural, a excepció del faisà, que només s’observa ocasionalment.

A Matadepera, el calendari es pot trobar a la botiga Croquis i a l’estanc.

A la dreta, l’autora Cristina Maurí. Adjunt a la pàgina, trobareu una mostra del calendari.

Darrera actualització: 08.10.2021 | 10:51