Un espai d’homenatge a gent del poble

Diumenge, 2 d'octubre de 2022 a les 07:25

El primer en incorporar-se ha estat Pere Gutés.

L’alcalde Nil López i la regidora de Benestar Social Carme Querol van inaugurar aquest passat dimecres al matí un nou espai d’homenatge al Casal de la Gent Gran “a personatges il·lustres o emblemàtics del poble” tal i com va declarar López.

Ubicat en una de les parets de l’equipament, la primera fotografia penjada correspon a Pere Gutés, l’últim campanar del poble, i la iniciativa de tot plegat ha estat de Rossendo Font, que n’havia estat amic.

Nascut a Matadepera l’any 1929, en Pere Gutés, o ‘Pere Bolet’ com també se’l coneixia, havia treballat a la fruiteria Gutés, que gestionava el seu pare, Joan Gutés des de principis dels anys 40, i que amb els anys portaria el seu germà Jaume Gutés i la seva esposa Maria Garcia: primer amb una parada ambulant a la Plaça de l’Església, després al Passatge del Rellotge i amb els anys al carrer Sant Joan 47. També anomenat “el mestre campaner” de l’Església de Sant Joan, va exercir aquesta labor durant molts anys. Al 2002 se li va dedicar un gegantó. Va morir el novembre de l’any passat, als 92 anys.  

A les imatges, dos moments de l’acte de dimecres, amb Nil López, Carme Querol, Montse Relats i Rossendo Font. A sota, Pere Gutés, fotografiat per Miquel Badia al 2014.

Darrera actualització: 29.09.2022 | 10:38

Imatges