Un pas més per deixar enrere la pandèmia

Dissabte, 8 de maig de 2021 a les 13:55

Aquesta mitjanit entren en vigor noves mesures. 

Present des de l'octubre de 2020, a la mitjanit d’aquest diumenge queda eliminat el toc de queda, i per tant, aquest cap de setmana només hi haurà dues hores de toc de queda. Seran dissabte, de 22 h fins a 23.59 h, ja que en el moment que ens situem en diumenge la restricció cau. Es podrà circular lliurement, sense cap tipus de justificant per tot Catalunya.

Una altra de les mesures destacades és que es flexibilitza els horaris en bars i restaurants, de manera que la restauració podrà tornar a obrir per oferir sopars a l'establiment, oberta fins a les 23 h. L'aforament continuarà sense limitacions a les terrasses, però als interiors serà del 30%.

Altres mesures que no afectaran tant al poble és que el comerç podrà obrir fins a les 22 h, i no caldrà que les botigues tanquin a les 21 h. Els teatres i equipaments esportius podran obrir fins a les 23 h. En tots dos casos, en esport i en cultura, els aforaments es mantenen al 50%.

Es mantenen, però, les limitacions de 6 persones a les trobades socials, tant a l'interior com a l'exterior dels domicilis. Tanmateix, no necessàriament les persones reunides han de ser de la mateixa bombolla de convivència. I continua sent obligatori l'ús de mascareta, tan a espai públic com privat, amb i sense distància de seguretat.

El toc de queda serà història aquest nit (esperem) (Foto: Miquel Badia).

Darrera actualització: 07.05.2021 | 12:31