Un retorn a les escoles marcat per la normalitat

Dimecres, 6 de setembre de 2023 a les 12:05

Prop de 2.400 alumnes comencen un nou curs.

Després d’unes vacances ben llargues pels pares i ben curtes per la canalla, aquest dimecres prop de 2.500 matadeperencs han començat les seves classes als diferents centres educatius del poble. I més enllà dels plors dels més menuts a l’hora d’anar per primera vegada a l’escola, i dels alegres retrobaments dels més grans després de les vacances, la normalitat ha estat la tònica dominant en aquesta primera jornada de presentacions, que es tancarà dimarts amb la incorporació dels més petits a l’Escola Bressol després de dues jornades d’adaptació, i els més grans, els de Batxillerat a l’Institut (Els d'ESO també han començat avui).

L’Escola Bressol Municipal comença amb 104 nens i nenes. A l’Escola Joan Torredemer, 416. 410 nens i nenes estan apuntats a l’Escola Ginesta; 780 a l’Escola Montcau - La Mola incloent els Pinetons, dels que avui n’han començat 683 i dimarts ho farà la resta; i l’Institut de Matadepera començarà amb 640 alumnes (uns 450 de l'ESO i uns 190 a Batxillerat).

A nivell de país, el curs escolar ha arrencat aquest dimecres amb 1.605.243 alumnes, uns 20.000 menys a infantil i primària a causa de la caiguda de la natalitat. Això sí, hi ha més docents que mai: 1.200 mestres s'incorporen als centres educatius per fer front a l'escolarització, a la disminució de les ràtios i al reforç de l'escola inclusiva.

Obres de millora a les escoles

Abans d’iniciar el nou curs escolar, la Regidoria d’Educació ha fet les reparacions necessàries perquè els centres educatius públics del municipi estiguin en les millors condicions per a rebre l’alumnat. Així, a l’Escola Ginesta s’han fet adequacions a la cuina i el Departament d’Educació, que és el titular de l’edifici, ha renovat tots els lavabos de l’edifici de primària. En aquesta intervenció, la regidora d’Educació, Dolors Martí, ha destacat que “es tractava d’una actuació molt necessària” i que “s’ha aprofitat per fer un accés des de l’exterior als lavabos, de manera que quan s’organitzin activitats al pati, no caldrà entrar a dins el centre per accedir als serveis”.

Pel que fa a l’Escola Joan Torredemer, s’ha substituït la caldera de l’edifici d’educació infantil i s’ha treballat per posar a punt el centre de cara al proper curs.

A la dreta, un treballador enllesteix les obres realitzades als lavabos de l’Edifici Infantil de l’Escola Ginesta fa uns dies (Foto: Miquel Badia).

Darrera actualització: 06.09.2023 | 12:45