Una matadeperenca, al Premi Vanguàrdia de la Ciència

Dissabte, 4 de febrer de 2023 a les 06:00

Neus Martínez és una de les 8 nominades.

La matadeperenca Neus Martínez és una de les vuit nominades al Premi Vanguàrdia de la Ciència, una iniciativa de la Fundació Catalunya La Pedrera que té per objectiu fomentar l’excel·lència en l'àmbit de la recerca i donar visibilitat a les aportacions rellevants que estan fent tantes dones en el camp de la ciència. Neus Martínez amb Pilar Navarro de l’Hospital del Mar són candidates per una investigació sobre la detecció precoç del càncer de pàncrees.

Les altres candidates són Clara Prats per la utilitat que ha tingut la mascareta a l’escola; Núria Malats per la microbiota que influeix en el càncer de pàncrees; Inés Marín sobre cèl·lules senescents que activen la immunitat; Càtia Monteiro per com millorar la radioteràpia en tumors cerebrals; Anna Sànchez-Vidal sobre l’avançament per controlar els microplàstics a la costa; Elvan Böke i Aida Rodríguez sobre com els òvuls conserven la fertilitat, i Federica Bertocchini per un estudi sobre com els enzims d’un cuc degraden plàstics.

El premi Vanguàrdia de la Ciència s’atorga des del 2010 i està inspirat en l’exemple de la revista 'Science', que cada desembre designa un ‘Avenç de l’any’. El guardó és honorífic i vol donar visibilitat a algunes investigacions realitzades a Espanya. El premi s'atorga a partir d'un vot ponderat entre les opinions dels lectors de La Vanguàrdia, que poden votar les investigacions finalistes i que es valoren en un 50%; i les del comitè científic assessor de prestigi, que escull entre els projectes de recerca que s’hi presenten i que es valora en un altre 50%. Aquest premi és fruit de la col·laboració entre el Grup Godó i la Fundació Catalunya La Pedrera .

Es pot votar fins al 28 de febrer a través de l’enllaç que trobareu en aquesta mateixa pàgina.

A la imatge, Neus Martínez, en una imatge del 2018, quan va ser entrevistada a la Gaseta de Matadepera (Foto: Miquel Badia)

 

Darrera actualització: 02.02.2023 | 11:43