Votem el "Samson" de Mariapfarr!

Diumenge, 6 de juny de 2021 a les 06:50

Enquesta per escollir el "Samson" més bonic de la vall. 

“Samson”, el carismàtic gegant de Mariapfarr, el poble austríac agermanat amb Matadepera, podria ser declarat el millor de tota la Vall del Lungau. Una enquesta popular vol triar el “més bonic” de la regió.

I és que de gegants “Samsons” n’hi ha uns quants, no només a Mariapfarr. Documentats des del 1635, representen la llegendària figura de l’Antic Testament, posseïdor d’una força sobrehumana que rau en els seus cabells, que acaben essent tallats per Dalila. Iconogràficament, però, se’l representa amb una vestimenta medieval, sovint amb armadura i amb una llarga cabellera. A la regió interior alpina hi ha una dotzena de “Samsons”, deu dels quals es troben a la vall del Lungau. Surten a les festes majors de la vall i formen part imprescindible de la tradició.

El diari regional “Mein Bezirk”  ha publicat fa pocs dies una enquesta per preguntar als vilatans quin dels “Samsons” es més bonic. Si es vol donar suport a la candidatura de Mariapfarr, només cal al web del diari (l’enllaç del qual trobareu adjunt a la notícia) i clicar l’opció del poble agermanat amb Matadepera. Ara per ara, Mariapfarr és la segona opció més votada, després de la de Tamsweg.

A la dreta, el gegant de Mariapfarr, de cercavila.

Darrera actualització: 04.06.2021 | 11:53