Comunicació

Matadepera ha donat molta importància als mitjans de comunicació. No només per oferir al poble un servei de transparència amb el que vol actuar l'Ajuntament sinó també per a que sigui una escola per a futurs professionals. Des de l'any 2003, Matadepera compta amb la Regidoria de Comunicació, que, encapçalada per Xavi Mampel, coordina políticament les tasques de la ràdio (Matadepera Ràdio, 107.1 FM), televisió (www.matadeperatv.cat), premsa (a través de la Gaseta de Matadepera) la pàgina web municipal (www.matadepera.cat) i les xarxes socials de Facebook (https://www.facebook.com/AjMatadepera) i Twitter (https://twitter.com/ajmatadepera).

El primer mitjà en aparéixer al poble va ser Matadepera Ràdio: va començar a la Festa Major de 1981) i és, de llarg, el mitjà més concorregut: una cinquantena llarga de col·laboradors hi participen cada setmana amb una programació que abraça les 24 hores del dia, 7 dies a la semana, 365 dies a l'any. 

Quatre anys més tard, el mes de maig de 1985, apareixeria Matadepera Televisió que va emetre durant poc més de vint anys en format analògic, però l'arribada de la TDT va provocar una reconversió de manera que va penjant a la seva pàgina web resums dels actes més rellevants que es donen al poble.

La Gaseta de Matadepera es va incorporar més tard (al maig de 1988). Amb periodicitat mensual, arriba a totes les cases, i és un butlletí municipal que recull les activitats fetes i les que es faran; sense oblidar la informació política, pretén informar al poble de tots aquells assumptes que mouen la societat civil.

Les noves tecnologies també van impulsar la creació, al setembre de 2006, de la pàgina web de l'Ajuntament: www.matadepera.cat, que es renova diàriament amb notícies locals, i entre les seccions més visitades, les dades de l'estació meteorològica permanentment actualitzada, i una secció d'hemeroteca que recull el que es publica als diaris sobre Matadepera. La pàgina disposa d'una agenda que reben gratuitament més d'un miler d'usuaris el dilluns al matí La pàgina rep més de 400.000 visites a l'any.

C. Pere Aldavert, 4 - 08230 Matadepera - Barcelona
Telèfon: 93 730 01 32
Horari:  
De dilluns a divendres de 8.00 a 16.00
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 15.07.2019 | 12:12