Escalada en algunes zones del Parc Natural

Es permet en algunes zones molt concretes.

El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac prohibeix l’escalada des de l'1 de gener fins al 31 de juliol en algunes zones. L’objectiu és garantir la nidificació d’espècies d'ocells protegits, ja que determinades espècies d'ocells protegits, a l'hora de fer el seu niu, cerquen indrets en llocs inaccessibles, segurs i tranquils, els mateixos que són idonis per a la pràctica de l'escalada.

La regulació de l'escalada està dividida en tres zones. En cadascuna d'elles es determina el tipus d'activitat permesa i la regulació. Així, hi ha zones on es pot escalar durant tot l'any, zones d'escalada restringida temporalment i zones on no es pot escalar en cap època de l'any. 

En les zones d'escalada restringida temporalment no es pot escalar des de l'1 de gener fins al 31 de juliol (època de cria de les aus rupícoles) i no s'hi poden obrir noves vies. Es tracta de les Fogueroses (el Paller, el Gegant i l'Agulla petita); Roca Mur (parets inferiors); el Cavall Bernat de la Vall, els Emprius i la Falconera o Sabatera; i Roca Petanta.

Regulació de l'accés a coves i avencs

Per altra banda, el Parc Natural també regula l’accés a coves i avencs, ja que l'espeleologia és una activitat esportiva especialitzada per a la pràctica de la qual es recomana tenir formació abans de dur-la a terme i és important comunicar a quina cova o avenc es té previst anar.

L’accés als avencs del Daví i de Castellsapera és regulat, a fi de protegir la fauna cavernícola, i no s’hi permet l'entrada entre l'1 de novembre i el 31 de maig. A més, la Cova Simanya i la de Mura  (de l’1 d’abril al 30 de novembre) tenen accés regulat amb guia, com ja vam informar en el seu moment (vegeu enllaç de la notícia a la dreta d’aquesta pàgina).

A la imatge, un escalador, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac (Foto: XPN)

Feu clic en la imatge per a veure-la més gran