Consells per ser un bon (i prudent) boletaire
A través de la Regidoria de Salut, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha fet arribar als ajuntaments una campanya per tal de conscienciar a la població sobre aquest fet tan tradicional al nostre país d’anar a collir bolets. I és que en arribar les pluges de la tardor, un gran nombre de persones es desplacen als boscos amb l'afany de passar una estona d'esbarjo i omplir de bolets els cistells. Però cal vigilar: algunes espècies són tòxiques i molt perilloses. El desconeixement i la confusió amb espècies comestibles d'aspecte semblant fan que es produeixin intoxicacions, algunes fins i tot mortals. El criteri bàsic per evitar-les és consumir únicament aquells bolets que se saben identificar sense cap mena de dubte. Durant els darrers cinc anys s’han notificat a l’Agència de Salut Pública de Catalunya 30 brots d’intoxicacions per bolets amb un total de 92 persones afectades, 23 d’hospitalitzades i 3 defuncions. Com que el perill principal d’aquesta pràctica és el consum d’espècies tòxiques perquè no s’han identificat correctament la Societat Catalana de Micologia i l’Agència de Salut Pública de Catalunya recorden els consells i donen recomanacions per aprendre a identificar els bolets i evitar les intoxicacions. Entre aquestes recomanacions i com a novetat s’ha posat a disposició de tothom un espai de consulta per poder identificar aquelles espècies de les que es tenen dubte. Trobareu tota la informació clicant al banner que trobareu a la dreta de la pàgina principal.