El tresor neolític de la Cova de les Ànimes

Aquesta tarda s'imparteix una conferència al Casal de Cultura sobre el tema. 

"La cova de les Ànimes, Matadepera. Un tresor neolític de la prehistòria vallesana i catalana” és el títol de la conferència conjunta que impartiran, el proper divendres 11 de maig, Artur Cebrià i F. Xavier Oms, del Seminari d’Estudis i Recerques Prehistòriques de la Universitat de Barcelona i Joan Lleonart, Josep Fígols i Pere Casanovas (Grup Sabadell) de l’Institut de Prehistòria i Arqueologia.

Al llarg de la xerrada s’explicaran les diverses actuacions de restauració que s’han dut a terme al jaciment, juntament amb el Servei d’Arqueologia del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Seminari d’Estudis i Recerques Prehistòriques del Departament d’Arqueologia i Prehistòria de la Universitat de Barcelona (SERP) i amb el suport de la Regidoria de Medi Ambient de Matadepera.

També es comentarà la rellevància de La Mola com a escenari i pilar fundacional de l’excursionisme científic, tot i que, segons expliquen els experts convidats a la presentació, “la rica espeleologia de Sant Llorenç del Munt (amb més d’un centenar de cavitats, balmes i avencs) ha cridat molt poc l’atenció de la centralitat de la recerca arqueològica catalana” que, al Vallès –expliquen-, s’ha centrat més en treballar els jaciments de la plana, a excepció de les excavacions d’Araceli Martin a la Cova del Frare (1977-1983) i les d’Ànimes (de 1971 i 1974-1978), que han difós parcialment els seus resultats en forma d’articles.

L'acte tindrà lloc a les 19:30 hores, a la sala d’actes del Casal de Cultura i està organitzada per la Regidoria de Cultura.

Feu clic en la imatge per a veure-la més gran