Matadepera contra el coronavirus. Dia 56

Aclariments sobre el què es pot fer i el què no al Parc Natural.

Des que van entrar en vigor el passat dissabte 2 de maig les noves mesures de desescalament del confinament, han sorgit nombrosos dubtes sobre si es pot anar, en les sortides regulades per franges horàries, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt. Cal tenir en compte que, malgrat que està gestionat directament per la Diputació de Barcelona, bona part del seu terreny pertany al municipi de Matadepera, i també que les directrius aplicades al Parc Natural no s’apliquen a la resta de parcs del país.

Un cop la Diputació ha definit aquest dimecres al matí al Consell de Parcs el seu posicionament sobre les mesures de desconfinament aplicables, a la tarda hi va haver una reunió telemàtica amb l’alcalde de Matadepera Nil López i altres regidors, amb el diputat delegat de mobilitat, espais naturals i prevenció d’incendis forestals de la Diputació de Barcelona i també alcalde de Talamanca Josep Tarí. En aquesta trobada la Diputació ha establert uns nous criteris al respecte. 

I les principals conclusions són les següents: pel que fa a les passejades, es poden fer fins a un màxim d’un quilòmetre del domicili, un cop al dia, respectant la distància amb altres usuaris i només amb persones amb les que es convisqui. Només es poden fer en les franges horàries estipulades. A no ser, doncs que l'habitatge estigui a menys d'un quilòmetre del Parc Natural, no s'hi podrà accedir. 

Pel que a la pràctica esportiva, es pot fer dins el municipi, també un cop al dia, respectant les distàncies de seguretat, i d’acord amb les franges horàries estipulades (entre les 6 i les 10 del matí i les 8 del vespre i les 11 de la nit). Aquí no hi ha limitació del quilòmetre, pel que es podrà accedir al parc en la zona que pertangui al terme municipal de Matadepera. 

Aquests disposicions presenten la particularitat, doncs, que, mentre que en el passseig només es pot fer en un quilòmetre des de casa, en la pràctica esportiva es pot anar pel Parc sense aquesta limitació geogràfica, respectant, això sí, els límits imposats per les franges horàries.

Al respecte del Parc, cal recordar que no està permès agafar vehicle privat o transport públic per desplaçar-se a llocs allunyats de casa, i que les àrees d’aparcament i lleure continuen tancades.

A la trobada d’aquest diemcres també hi ha assistit el regidor de Seguretat i Protecció Civil Marcel·lí Bosch, el regidor d’arquitectura i urbanisme, medi ambient i energia de l’Ajuntament de Terrassa, Carles Caballero i la tercera tinent d’alcalde de l’àrea del territori i sostenibilitat i diputada a la Diputació de Barcelona Lluïsa Melgares.

Feu clic en la imatge per a veure-la més gran