Comença una nova campanya “Sóc responsable”

Dijous, 15 de febrer de 2018 a les 14:15

Pretén conscienciar de la importància d’esterilitzar i identificar els animals de companyia per reduir els abandonaments. 

Amb el lema “Sóc responsable”, des del passat 5 de febrer i fins al 5 de maig té lloc la setena edició de la campanya de conscienciació sobre la importància d’esterilitzar i identificar els animals de companyia per tal de reduir els abandonaments.   

Liderada per la Fundació per a l’Adopció, l’Apadrinament i Defensa dels Animals, compta amb el suport de la Generalitat, i la campanya se centra en els preus especials que s’ofereixen a diversos centres veterinaris d’arreu del país per esterilitzar i/o identificar gats i gossos. Com se sap, els propietaris d'animals s'han d'inscriure a la web www.socresponsable.org i així accedir a la identificació i esterilització dels animals de companyia als preus màxims establerts per la Fundació. Com a novetat aquest any, també s’han inclòs descomptes en serveis de educadors canins, ja que els problemes de comportament són una de les causes més habituals d’abandonament. Tot i així, els veterinaris són lliures d'aplicar les tarifes que creguin més convenients dins d'aquests límits.

Amb aquesta campanya es pretén informar a la ciutadania de l’obligació legal de tenir identificats els seus animals, amb el microxip i la xapa corresponents i registrats al cens municipal. Però també conscienciar sobre els avantatges d’esterilitzar els animals, ja que controlant la natalitat s’eviten no només els problemes de salut i comportament del nostre animal, sinó que es contribueix a evitar la superpoblació que provoca l’abandonament.

L’any passat es van esterilitzar 8.439 animals, i es van adherir a la campanya 286 veterinaris. Les xifres han anat augmentant considerablement any rere any i s’espera que en aquesta campanya es repeteixi l’èxit. Cada any s’abandonen a Catalunya més de 30.000 animals de companyia. L’esterilització, a més de ser un acte de responsabilitat i de representar un avantatge econòmic per als propietaris, contribueix també a l’optimització dels recursos de l’Administració i de les entitats protectores, ja que es redueixen les despeses generades per la gestió dels abandonaments.

Per a més informació, www.socresponsable.org o al banner que trobareu a la pàgina principal.

A la imatge, Laia Manzanares i Candela Antón, actrius de la popular sèrie de TV3 "Merlí", han estat la imatge d'aquest any de la campanya. 

Darrera actualització: 14.02.2018 | 12:47