Dues empreses de Matadepera reben el Biosphere 2017

Dilluns, 19 de març de 2018 a les 00:00

Es tracta dels restaurants Can Vinyers i La Mola-Torrent de l’Escaiola.

El passat dimarts 13 de març va tenir lloc a la Casa Llotja de Mar de Barcelona l’acte de cloenda dels distintius de “compromís per la sostenibilitat Biosphere 2017”, que es van atorgar a 245 empreses i serveis de la demarcació de Barcelona. A l’acte, presidit per la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, hi van assistir l’alcaldessa de Matadepera, Mireia Solsona, i la regidora de Promoció Econòmica, Núria Garcia, però també hi eren el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, el regidor d’Empresa i Turisme de l’Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom, i el president de l’Institut de Turisme Responsable, Tomás Azcárate

D’entre les empreses que han rebut el distintiu Biosphere 2017 hi ha dues empreses de restauració de Matadepera: el restaurant Can Vinyers i el restaurant La Mola-Torrent de l’Escaiola.

El “Compromís per a la Sostenibilitat Biosphere” és un distintiu impulsat per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona que pretén estendre la cultura de la sostenibilitat turística a les empreses i serveis turístics de les comarques de Barcelona.

Les empreses i serveis turístics adherits al Compromís per la Sostenibilitat Biosphere reben formació, assistència tècnica individualitzada i assisteixen a tallers per tal de poder obtenir a final d’any el distintiu i la placa corresponent. Abans però les empreses han de passar una avaluació, els informes de les quals es revisen a la Taula de Sostenibilitat de la destinació, un òrgan col·legiat que té com a principal funció aprovar anualment els informes d’avaluacions externes i proposar la concessió, renovació o revocació del distintiu de les empreses participants al programa.

Com a resultat d’aquesta implantació voluntària, els serveis turístics que hi participen obtenen el distintiu de “Compromís per la sostenibilitat Biosphere”, anualment renovable.

Al llarg de l’acte del dia 13, la presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, va destacar que “la Diputació de Barcelona compta amb una estratègia de territori fonamental a través de la seva sostenibilitat i el respecte al medi ambient i el patrimoni” i va posar èmfasi en la idea que “hem de posar en valor aquest Compromís Biosphere perquè fem futur des del sector del turisme. Perquè volem posicionar el nostre territori com una de les millors destinacions del món".

La Diputació de Barcelona va obtenir l’any 2017 la certificació “Biosphere Responsible Tourism”, que reconeix la demarcació de Barcelona com a destinació turística sostenible i responsable. 

A la dreta, diversos moments de l’acte.

Darrera actualització: 19.03.2018 | 12:40

Imatges