El camp d’hoquei i el projecte de la riera, inversions pel 2019

Divendres, 30 de novembre de 2018 a les 00:20

El ple ordinari del dilluns va aprovar els pressupostos per l’any vinent

Malgrat que era el punt més destacat de l’ordre del dia, va passar bastant desapercebut per la protesta que centenars de matadeperencs van fer per demanar més mesures per evitar els robatoris que s’estan produint des de fa mesos al poble. En qualsevol cas, aquest passat dilluns 26 de novembre al vespre, i en el darrer ple ordinari de l’any, es van aprovar els comptes pel proper any que pugen a 13.396.997’73 €uros, entre el conjunt de pressupostos de despesa corrent i inversió, una quantitat sensiblement inferior a la de l’any passat (270.000 €uros menys). Al ple es van aprovar altres punts, el més destacat del quals, la presa de possessió de Rosa  Martínez com a nova regidora de CUP Matadepera en substitució de Joan Pizà que va deixar el seu càrrec poc abans de les vacances d’estiu.

En l’explicació d’aquest important punt de l’ordre del dia, el regidor d’Economia i Hisenda i Noves Tecnologies, Albert Garcia Font va voler destacar el fet que “aquest proper any 2019 tancarem la legislatura amb els objectius complerts: havent executat un pla d'inversió molt potent, amb projectes ja començats que haurà d'enllestir el proper govern municipal; però amb les finances sanejades, havent reduit impostos, havent reduit a zero l'endeutament, i sense vendre patrimoni municipal".

El més destacat de tot plegat és el capítol d’inversions que pugen 1.259.498’85 €uros, uns 15.000 €uros més que l’any anterior, i que se centren en quatre grans projectes: l’acabament de les obres del Camp d’Hoquei (228.470 €uros), el projecte de remodelació de la riera (650.000 €uros), les noves càmeres de videovigilància (122.134 €uors), i l’adquisició del programari informàtic de gestió virtual a l’administració (122.229 €uros).

Cal tenir en compte que al proper mes de març, amb el tancament comptable d’aquest 2018 i en previsió de superàvit també s’esperen unes inversions que se centraran en la remodelació del clavegueram del carrer Balmes (530.000 €uros), i la renovació de l’ascensor de la riera (60.000 €uros) i l'inici de les obres del Teatre Auditori.

Els pressupostos van comptar només amb els vots a favor de CiU. Santi Pavón, per part d’ERC va justificar el seu vot contrari apuntant que la seva proposta era una redistribució de partides d’estudis i treballs que sovint no s’utilitzen en àrees com Cultura, Joventut i Benestar Social que no es va tenir en compte, i va recriminar a l’equip de govern que no hagi “buscat ni volgut el màxim de consens amb l’oposició”.

Rosa Martínez, per part de CUP Matadepera va definir els pressupostos com a “continuistes”, que suposen mantenir un model de poble només per a habitants amb alt nivell adquisitiu. També va criticar que “se segueix prioritzant i mantenint un camp de golf que suposa bandejar altres propostes com la cultura” i va trobar a faltar propostes valentes com la promoció d’habitatge públic”.

Finalment, Maria Rosa Boix, del PP va estar d’acord amb el que s’havia dit a la resta de grups de l’oposició i va criticar que es destinessin tants recursos a la Festa Major i tan pocs a la Germandat.

El regidor Albert Garcia va ser entrevistat aquest dijous al "Matadepera Notícies" de Matadepera Ràdio. Podeu recuperar-la a la web www.matadeperaradio.cat

Podeu tornar a veure el ple del pressupostos clicant a l’enllaç que trobareu en aquesta mateixa notícia.  

A la imatge, diversos moments del ple (Fotos: Miquel Badia).

Darrera actualització: 29.11.2018 | 15:12

Vídeo - Àudio

Imatges