Margarit guanya el Campionat d'Europa de raquetes de neu

Dissabte, 10 de març de 2018 a les 13:20

Feia dos anys que el matadeperenc no competia amb raquetes de neu. 

El jove atleta matadeperenc Jan Margarit es va proclamar aquest passat dissabte 3 de març campió d’Europa de raquetes de nau, una competició de la International Snowshoe Federation que es va disputar a l’estació d’esquí nòrdic de Guils-Fontanera.

La cursa, organitzada per la Unió Muntanyenca Eramprunyà, també va ser vàlida pel campionat de Catalunya de l’especialitat. Es tractava d’una prova amb un recorregut d’11 quilòmetres, amb un desnivell positiu de 300 metres, on es combinaven trams plans molt ràpids amb seccions més tècniques. Les condicions de la neu van ser excel·lents.

Jan Margarit, de l’AE Mountain Runners del Berguedà finalment, va ser el millor en la categoria masculina, i es va proclamar campió d’Europa de raquetes de neu a Guils-Fontanera. En declaracions recollides a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, Margarit va manifestar que “La cursa s’ha dividit en tres bucles. En el primer hem anat tots agrupats. En el segon he vist que em trobava molt bé i he començat a apretar fort. He aconseguit espai i m’he distanciat. No sabia com estaria la neu en tots els trams i he anat amb tot el que he pogut durant tota la cursa. Quan he vist que quedaven només dos o tres quilòmetres he pujat una mica el ritme per acabar bé la cursa. M’ha agradat molt el circuit. Molt divertit i entretingut. El darrer cop que em vaig posar les raquetes va ser aquí mateix fa dos anys. Estic content d’haver tornat”, va explicar Margarit a la línia de meta.

El subcampionat va ser per Eduard Hernández (AE Matxacuca) i la tercera plaça del podi el va ocupar Joan Freixa (AE Mountain Runners del Berguedà). Pel que fa la categoria femenina el podi va estar ocupat per Laia Andreu (UE Vic), Sílvia Leal (CE Pontsicà) i Sílvia Zúñiga (CE Pontsicà).

A la dreta, dos moments de la competició (Foto: Ivan Torres).

Darrera actualització: 07.03.2018 | 09:52