Mireia Solsona: “No tenim res a amagar”

Dimecres, 13 de setembre de 2017 a les 19:25

Missatge conjunt dels 712 municipis que donen suport al Referèndum.

L’Alcaldessa de Matadepera Mireia Solsona, com la resta dels 712 alcaldes adherits al referèndum de l’1 d’octubre, (tret dels de la CUP que ja han anunciat que no hi aniran), declararà davant la Fiscalia quan així ho instrueixi el Ministeri Fiscal “perquè no tenim res a amagar”, segons ha manifestat la pròpia Solsona aquest dimecres a la tarda a Matadepera.cat, on ha volgut remarcar el suport de l’Ajuntament “al Govern, al Parlament i a la ciutadania de Catalunya”.

Solsona s’afegeix així a l’expressat per la presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència Neus Lloveras i el president de l’Associació Catalana de Municipis Miquel Buch després d’una reunió de les direccions d’ambdues entitats municipalistes celebrada aquesta tarda a Barcelona i on hi ha assistit la pròpia Solsona. L’objecte, analitzar l’anunci de la Fiscalia on José Manuel Maza, ha enviat aquest dimecres una ordre demanant als fiscals en cap de les províncies de Catalunya que citin a declarar els més de 700 alcaldes que cediran locals per celebrar l'1-O. A hores d’ara, la citació encara no ha arribat a l’Ajuntament de Matadepera.

L'ordre de Maza, dirigida als fiscals en cap de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, ha precisat que davant la gran quantitat de municipis implicats en la col·laboració de l'1-O, es prioritzin els ajuntaments amb més població. La fiscalia ha demanat investigar els alcaldes que apareixen a la llista que l'Associació de Municipis per la Independència ha fet pública sobre les poblacions que cediran locals per al referèndum.

Maza ha advertit als Mossos d'Esquadra que si els alcaldes no compareixen els detinguin. El ministeri públic ha reclamat que els alcaldes declarin com a investigats per la seva "cooperació" en l'organització del referèndum.

Per altra banda, Buch i Lloveras han anunciat la convocatòria d’una concentració d’alcaldes aquest proper disssabte a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona a les 12 del migdia en defensa del referèndum i en contra de la decisió de la Fiscalia.

 

 

 

 

 

Darrera actualització: 14.09.2017 | 09:01