Setmana Europea de Prevenció de Residus

Dijous, 21 de novembre de 2019 a les 18:45

Hi ha diverses activitats programades

Matadepera ja ha participat en algunes de les convocatòries de l’11ª Edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que se celebra fins aquest diumenge 24 de novembre, i que té com a objectius, entre d’altres, donar a conèixer estratègies de reducció de residus; fomentar accions sostenibles per reduir-los; fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets; i canviar el comportament quotidià dels europeus pel que fa al consum i la producció.

Amb l’eslògan “Canvia els teus hàbits, redueix els residus”, la setmana posa el focus en l’educació i comunicació en la prevenció per fomentar un canvi de comportament a l’hora de produir i comprar productes i gestionar aquests residus.

A Matadepera i amb la col·laboració de les regidories d’obres i serveis i medi ambient, s’han organitzat diverses activitats per tal de sensibilitzar a la població, i que ja s’han traduït en una visita a la planta de CTR Vacarisses per part de l’Associació Gent Gran de Matadepera.

També hi ha en marxa una campanya de recollida de roba als edificis municipals (Casal de Cultura i  Casal de la Gent Gran),  i els centres educatius del municipi (de l’1 al 30 de novembre); visites guiades a la Deixalleria per part de l’Escola Montcau-La Mola i el Joan Torredemer i un parell de campanyes per reduir els residus d’envasos als centres educatius: “Enrolla’t amb el Medi Ambient” i “Operació: Reduïm el paper d'alumini i les ampolles d'un sol ús a l'escola”. També s’ha participat en unes jornades tècniques sobre gestió de residus que han tingut lloc a Barcelona.

A la visita, un moment del Casal de la Gent Gran al CTR Vallès, aquest dilluns.

Darrera actualització: 20.11.2019 | 14:36