Agenda

 • . AJORNADA Última conferència del curs amb Shakespeare i el cinema Divendres, 5 de juny de 2020 a les 19.30 h

  La comissió de cinema de l'Agermanament Matadepera Mariapfarr enllesteix aquest 5 de juny el cicle de conferències de cinema (el que fa onze), obertes a tothom. Impartides pel comentarista cinematogràfic Albert Beorlegui, les xerrades tenen lloc al Casal de Cultura a 2/4 de 8 del vespre. La tercera i darrera d’aquest curs 2019/20 porta per nom “Shakespeare i el cinema. Segona Part”.

  Segona part de “Shakespeare i el cinema. Guia bàsica”, la conferència proposa conèixer algunes de les grans obres del famós dramaturg anglès a través d’algunes de les millors adaptacions que s’han fet en cinema. En aquesta segona xerrada es proposa un repàs als seus drames històrics (“Enric IV” –parts 1 i 2-, “Enric V” i “Ricard III”), i a algunes de les seves grans tragèdies (“Romeu i Julieta”, “Macbeth”, “Otel·lo”, “Juli Cèsar”, “Hamlet” i “El Rei Lear”). I tot amb explicacions sobre la gènesi de l’obra acompanyades d’escollits fragments de les millors adaptacions que s’han fet en cinema, que van des de directors com Laurence Olivier a Kenneth Branagh, passant per Orson Welles, Joseph Leo Mankiewicz o Franco Zeffirelli, entre d’altres.

 • . AJORNADA Campionat d’Estiu Club Camp Diumenge, 7 de juny de 2020 a les 09.00 h

  El Camp de Golf Municipal acollirà aquest 7 de juny el Campionat d’estiu Club Camp que es disputarà en modalitat stableford en obert a 9 forats i a partir de les 9 del matí, tot i que l’hora definitiva se sabrà trucant a les oficines del club (93 730 05 16).

  Per a més informació i inscripcions, us podeu adreçar al club (93 730 05 16 / 607 24 21 21 o mtdp.golf@matadepera.cat).

 • . AJORNAT Punt d'informació cooperatiu al Casal de Cultura Dimarts, 9 de juny de 2020 a les 16.00 h

  La Regidoria de Promoció Econòmica i l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental han tornat a posar en marxa un punt d’informació cooperatiu que té lloc al Casal de Cultura tots les primers dimarts de cada mes entre les 4 i les 6 de la tarda. Una nova sessió s’ha fixat, aquest cop excepcionalment, per aquest 9 de juny.    

  D’entre els punts que es tracten, facilitar informació sobre els diferents recursos disponibles en economia social i cooperativa; orientar en els tràmits de constitució d’una empresa social; acompanyar en l’elecció de la forma jurídica que pugui tenir un millor encaix, o exercir de laboratori de bones pràctiques i rèplica.

 • . AJORNAT Un espectacle familiar amb bombolles de sabó Divendres, 19 de juny de 2020 a les 17.30 h

  Per tal de celebrar l'arribada de l'estiu, Xarxa Matadepera organitza pel divendres 19 de juny (17.30h. Plaça de Cal Baldiró), un espectacle familiar per a tots els públics. Es tracta de “Bombolles de sabó”, i anirà a càrrec de la companyia Barcelona Bubble Events. La funció és gratuïta.

 • . AJORNAT ‘I due foscari’ tanca la XV temporada d’òpera al Casal Divendres, 19 de juny de 2020 a les 20.00 h

  El cicle "Una nit d'òpera" que organitza Jordi Simó a través de la Regidoria de Cultura enllesteix aquest divendres una nova temporada operística, la que fa la número 15. Com sempre, tothom és convidat a compartir alguns dels títols més selectes del repertori que s'ofereixen en reconegudes versions amb subtítols en català o castellà i que van precedides d'una breu introducció. Les sessions han tingut lloc a la Sala d'Actes del Casal de Cultura a partir de les 8 del vespre.

  Aquest 19 de juny es presenta ‘I due foscari’,  òpera en tres actes de Giuseppe Verdi, amb llibret de Francesco Maria Piave i basat en la novel·la de Lord Byron. Estrenada a Roma el 1844, va ser la sisena òpera que va compondre Verdi, la seva segona col·laboració amb el llibretista Piave i la més dramàtica que havia fet fins aleshores. Va ser també la segona òpera estrenada al Liceu (1847).

  A la dreta, una imatge del muntatge de la versió que es presentarà, en un muntatge realitzat al Teatre de Parma.  

 • . AJORNAT 4ª prova de la lligueta a 9 forats Diumenge, 21 de juny de 2020 a les 09.00 h

  El Camp de Golf Municipal acollirà aquest 21 de juny la quarta prova de la lligueta 9 forats que es disputarà en modalitat stableford en obert a 9 forats i a partir de les 9 del matí, tot i que l’hora definitiva se sabrà trucant a les oficines del club (93 730 05 16).

  Per a més informació i inscripcions, us podeu adreçar al club (93 730 05 16 / 607 24 21 21 o mtdp.golf@matadepera.cat).

 • . Dia Mundial de la Sardana a Matadepera Diumenge, 21 de juny de 2020 a les 12.00 h

  L’Agrupació Sardanista La Mola s’afegeix al Dia Mundial de la Sardana, que tindrà lloc aquest diumenge 21 de juny i on s’homenatjarà la figura de l’Avi “Xaxu” de l’Escala amb una de les seves sardanes, “Cantant l’amor”.

  La particularitat és que la sardana es podrà seguir arreu del poble: a les 12 del migdia, Matadepera Ràdio, passarà per antena la sardana per a què tothom qui vulgui la balli a les terrasses i balcons. També s’està pensant en què es pugui ballar en un lloc cèntric del poble amb diverses rotllanes de 3 o 4 parelles, guants, mascaretes i gel, i les distàncies oportunes.

  Josep Vicens i Juli, o l'Avi Xaxu, (L’Escala, 1870 – 1956) va ser un compositor de sardanes, amb obres com “Bona festa” o “Carícies”. Era pare de Josep Vicens i Mornau (1895-1987) i avi de Josep Vicens i Busquets (1917-2010), tots dos igualment compositors de sardanes.

 • . Última obra de radioteatre de la temporada Dimecres, 24 de juny de 2020 a les 22.00 h

  Matadepera Ràdio enllesteix aquest dia de Sant Joan una nova temporada de radioteatre, la vuitena, que passarà per antena, com ja és habitual al darrer dimecres de cada mes a les 10 del vespre. Amb direcció de Maria Glòria Farrés, els arranjaments musicals són de Nina Mataix, el muntatge musical de Carles Artés, el control tècnic i la presentació van a càrrec de l'Albert Beorlegui, 

  Per aquest 24 de juny es recupera "Quintet d’amors” de Núria Duran i Nicasi Camps, i que ja es va emetre per primer cop el mes de juny de 2016. Comptarà amb les veus d'Antònia Genescà, Ricard Martínez, Maite Pons, Nil López, Albert Puig, i Maria Glòria Farrés. “Quintet d’amors” és una comèdia en tres temps i un epíleg estrenada el 6 de novembre de 1995 a l’Ateneu Barcelonés en el Xè cicle de lectures dramatitzades organitzat per l’SGAE. L’obra se centra en els sentiments amorosos dels seus protagonistes, correspostos i rebutjats entre ells però amb la particularitat que els autors juguen amb el destí dels seus protagonistes. L’acció se situa a l’època actual i el lloc, una població d’estiueig, quan els sentiments són més lliures i el bon temps convida a la sensualitat.

 • . Punt d'informació cooperatiu al Casal de Cultura Dimarts, 7 de juliol de 2020 a les 16.00 h

  La Regidoria de Promoció Econòmica i l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental han tornat a posar en marxa un punt d’informació cooperatiu que té lloc al Casal de Cultura tots les primers dimarts de cada mes entre les 4 i les 6 de la tarda. Una nova sessió s’ha fixat per aquest 7 de juliol.    

  D’entre els punts que es tracten, facilitar informació sobre els diferents recursos disponibles en economia social i cooperativa; orientar en els tràmits de constitució d’una empresa social; acompanyar en l’elecció de la forma jurídica que pugui tenir un millor encaix, o exercir de laboratori de bones pràctiques i rèplica.

 • . Campionat de Golf de Festa Major Dissabte, 29 d'agost de 2020 a les 09.00 h

  El Camp de Golf Municipal acollirà aquest cap de setmana dels dies 29 i 30 d’agost, el seu tradicional Trofeu de Festa Major que es disputarà en modalitat stableford en obert a 18 forats i a partir de les 9 del matí, tot i que l’hora definitiva se sabrà trucant a les oficines del club (93 730 05 16).

  Per a més informació i inscripcions, us podeu adreçar al club (93 730 05 16 / 607 24 21 21 o mtdp.golf@matadepera.cat).

 • . Torna el Punt d'informació cooperatiu al Casal de Cultura Dimarts, 8 de setembre de 2020 a les 16.00 h

  Després de la pausa estival, la Regidoria de Promoció Econòmica i l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental tornen a posar en marxa un punt d’informació cooperatiu que té lloc al Casal de Cultura tots les primers dimarts de cada mes entre les 4 i les 6 de la tarda. Una nova sessió s’ha fixat per aquest 8 de setembre.     

  D’entre els punts que es tracten, facilitar informació sobre els diferents recursos disponibles en economia social i cooperativa; orientar en els tràmits de constitució d’una empresa social; acompanyar en l’elecció de la forma jurídica que pugui tenir un millor encaix, o exercir de laboratori de bones pràctiques i rèplica.

 • . Una nova oportunitat per descobrir el Radioteatre Dijous, 17 de setembre de 2020 a les 19.00 h

  Matadepera Ràdio organitza pel dijous 17 de setembre a les 7 de la tarda i al Casal de Cultura una representació de Radioateatre, a l’estil de les que es duen a terme cada darrer dimecres de mes a l'emissora municipal. L'espectacle, obert a tothom, permetrà acostar-se a l'esperit d'aquest gènere radiofònic tan popular dècades enrere.

  Per aquesta sessió s’oferirà “El crèdit”, de Jordi Galceran, obra que, juntament amb “El mètode Gronholm” i “Paraules encadenades”, són les més conegudes del guionista, traductor i dramaturg barceloní Jordi Galceran. “El crèdit” és una obra molt del moment però també, “de tot moment”. Estrenada l’any 2013, en el període més àlgid de la crisi econòmica, no deixa de ser una comèdia sobre l’economia, la crisi, la desesperació, i la fragilitat de les relacions humanes. Amb molts punts de contacte amb “El mètode Gronholm”, és, en paraules de Sergi Belbel, una radiografia contundent i precisa de les limitacions del sistema capitalista. Comptarà amb les interpretacions de Nil López i Ricard Martínez, la presentació de l’Albert Beorlegui i la direcció de Maria  Glòria Farrés.

  A la imatge, el Radioteatre que va tenir lloc al gener del 2019 amb l’obra “La vida perdurable”, i que van protagonitzar Nil López i Maria Glòria Farrés. A la imatge, amb Víctor Hernando al control, i Albert Beorlegui, a la presentació.

 • . 5ª prova de la lligueta a 9 forats Diumenge, 20 de setembre de 2020 a les 09.00 h

  El Camp de Golf Municipal acollirà aquest 20 de setembre la cinquena prova de la lligueta a forats que es disputarà en modalitat stableford en obert a 9 forats i a partir de les 9 del matí, tot i que l’hora definitiva se sabrà trucant a les oficines del club (93 730 05 16).

  Per a més informació i inscripcions, us podeu adreçar al club (93 730 05 16 / 607 24 21 21 o mtdp.golf@matadepera.cat).

 • . Comença una nova temporada d''El Documental del mes’ Dimarts, 22 de setembre de 2020 a les 19.00 h

  La Regidoria de Cultura comença aquest dimarts la sisena temporada d’"El Documental del Mes", una prolongació del festival DocsBarcelona que ofereix cada mes un documental de procedència internacional, en versió original, subtitulada en català i amb entrada gratuïta. Les sessions tenen lloc al Casal de Cultura a les 7 de la tarda. La primera sessió del curs tindrà lloc aquest dimarts 22 de setembre i en ella es projectarà “Honeyland” (Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov, 2019). El film s'havia de projectar el passat mes d'abril, però la pandèmia del coronavirus va obligar a ajornar la sessió. 

  Una dona vora la cinquantena, cria colònies d’abelles en uns cistells fets a mà que deixa amagats entre les roques. Gràcies a un ritual secret, el preuat líquid que produeixen, no s’esgota mai. Sense protecció ni ajuda, és capaç d’amansar-les per poder extraure’n la mel i vendre-la a la capital. Tot és idíl·lic fins que, de sobte, nous veïns s’instal·len vora els ruscos, destorbant la seva pau i la de les seves abelles.

  Així com les abelles obreres passen tota la seva vida cuidant de l’abella reina, la Hatidze ha compromès la seva pròpia vida a la cura de la seva mare. Les dues viuen en una cabana en un petit poble a Macedònia. L’arribada dels nouvinguts, una família amb set nens cridaners acompanyats de 150 vaques, provocarà un conflicte que podria destruir la forma de vida d’Hatidze per sempre.

 • . Torneig solidari Prodis al Camp de Golf Divendres, 25 de setembre de 2020 a les 09.00 h

  El Camp de Golf Municipal acollirà els dies 25, 26 i 27 de setembre una nova edició del Torneig Solidari Prodis que es disputarà en modalitat stableford en obert a 8 forats i a partir de les 9 del matí, tot i que l’hora definitiva se sabrà trucant a les oficines del club (93 730 05 16).

  Per a més informació i inscripcions, us podeu adreçar al club (93 730 05 16 / 607 24 21 21 o mtdp.golf@matadepera.cat).

 • . 6ª prova i final de la lligueta 9 forats Diumenge, 4 d'octubre de 2020 a les 09.00 h

  El Camp de Golf Municipal acollirà aquest 4 d’octubre la sisena prova i la final de la lligueta a 90 forats, que es disputarà en modalitat stableford en obert a 9 forats i a partir de les 9 del matí, tot i que l’hora definitiva se sabrà trucant a les oficines del club (93 730 05 16).

  Per a més informació i inscripcions, us podeu adreçar al club (93 730 05 16 / 607 24 21 21 o mtdp.golf@matadepera.cat).

 • . Teatre: ‘El sexe dels àngels’ al Casal de Cultura Diumenge, 4 d'octubre de 2020 a les 19.00 h

  La Regidoria de Cultura recupera un dels espectacles que es van ajornar a causa de la pandèmia a la passada temporada estable d’arts escèniques i música i que inclou teatre, música i jazz. Així, per aquest diumenge 4 d'octubre de maig a les 7 de la tarda i al Casal es presenta “El sexe dels àngels”, d’Emili Corral. Tres amics comparteixen un pis adaptat per a persones amb diversitat funcional. L’Adolfo és homosexual i deficient visual. La Vero és lesbiana i pateix les seqüeles d’un ictus que li provocà una paràlisi lateral parcial del cantó dret. El Dani viu tancat al seu armari de doble pany, amargat i submergit en els seus records d’adolescència. Les seves vides donaran un tomb amb l’aparició de l’Edu, actor atractiu de carrera mediocre. La seva arribada a la casa esdevé el catalitzador que els ajuda a prendre decisions per posar punt i final als seus conflictes.

  Tots els espectacles tenen un preu de 5 €uros, i per la compra d’entrades per a 3 espectacles, hi ha una invitació per un quart espectacle del mateix cicle, una oferta que no és acumulable. La venda i reserva d’entrades es fa al Casal de Cultura i el mateix dia de l’espectacle des d’una hora abans. Per a més informació, us podeu adreçar al mateix Casal de Cultura (Carrer Pere Aldavert, 4  o al telèfon 93 730 01 32). El cicle compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

 • . Punt d'informació cooperatiu al Casal de Cultura Dimarts, 6 d'octubre de 2020 a les 16.00 h

  La Regidoria de Promoció Econòmica i l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental han tornat a posar en marxa un punt d’informació cooperatiu que té lloc al Casal de Cultura tots les primers dimarts de cada mes entre les 4 i les 6 de la tarda. Una nova sessió s’ha fixat per aquest 6 d’octubre.    

  D’entre els punts que es tracten, facilitar informació sobre els diferents recursos disponibles en economia social i cooperativa; orientar en els tràmits de constitució d’una empresa social; acompanyar en l’elecció de la forma jurídica que pugui tenir un millor encaix, o exercir de laboratori de bones pràctiques i rèplica.

 • . Poemes de Jacint Verdaguer a la Temporada Estable Divendres, 16 d'octubre de 2020 a les 20.00 h

  La Regidoria de Cultura recupera un dels espectacles que es van ajornar a la passada primavera a causa de la pandèmia i que formaven part d'una nova temporada estable d’arts escèniques i música. Per aquest divendres 16 d'octubre (20.00h, Casal de Cultura), es presenta “Camins del paradís”, on el rapsode i tenorista sabadellenc  Valentí Maymó es posa a la pell del poeta Jacint Verdaguer, i ens parla de la seva vida recitant alguns dels seus poemes. El recital inclou apunts musicals en directe d’acordió diatònic i tenora, a càrrec del mateix rapsode, combinant vers i música.

  Tots els espectacles del cicle tenen un preu de 5 €uros, i per la compra d’entrades per a 3 espectacles, hi ha una invitació per un quart espectacle del mateix cicle, una oferta que no és acumulable. La venda i reserva d’entrades es fa al Casal de Cultura i el mateix dia de l’espectacle des d’una hora abans. Per a més informació, us podeu adreçar al mateix Casal de Cultura (Carrer Pere Aldavert, 4  o al telèfon 93 730 01 32). El cicle compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

 • . Un documental que s’endinsa en la vida quotidiana d’uns refugiats Dimarts, 20 d'octubre de 2020 a les 19.00 h

  La Regidoria de Cultura continua la sisena temporada d’"El Documental del Mes", una prolongació del festival DocsBarcelona que ofereix cada mes un documental de procedència internacional, en versió original, subtitulada en català i amb entrada gratuïta. Les sessions tenen lloc al Casal de Cultura i en aquest 2020 s’avança mitja hora la projecció, de manera que té lloc a les 7 de la tarda. La sessió del mes d'octubre (que estava prevista al passat mes de maig però es va haver d'ajornar a causa de la pandèmia del coronavirus) tindrà lloc el dimarts 20 i en ella es projectarà “Marwa, petita i valenta” (“Tiny Souls”, de Dina Naser, 2019).

  La petita Marwa viu en un camp de refugiats d’ençà que va fugir amb la seva família de Síria. L’atenta mirada de la Dina Naser segueix la vida quotidiana de la Marwa, un esperit alegre i obert que no entén de murs ni barrots. El pas de la infantesa a la vida adulta, la portarà a afrontar nous reptes per sobreviure en un entorn on, malgrat tot, la vida continua.

 • . Campionat de Tardor Club Camp Diumenge, 25 d'octubre de 2020 a les 09.00 h

  El Camp de Golf Municipal acollirà aquest 25 d’octubre el Campionat de Tardor Club Camp que es disputarà en modalitat stableford en obert a 9 forats i a partir de les 9 del matí, tot i que l’hora definitiva se sabrà trucant a les oficines del club (93 730 05 16).

  Per a més informació i inscripcions, us podeu adreçar al club (93 730 05 16 / 607 24 21 21 o mtdp.golf@matadepera.cat).

 • . Punt d'informació cooperatiu al Casal de Cultura Dimarts, 3 de novembre de 2020 a les 16.00 h

  La Regidoria de Promoció Econòmica i l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental han tornat a posar en marxa un punt d’informació cooperatiu que té lloc al Casal de Cultura tots les primers dimarts de cada mes entre les 4 i les 6 de la tarda. Una nova sessió s’ha fixat per aquest 3 de novembre.     

  D’entre els punts que es tracten, facilitar informació sobre els diferents recursos disponibles en economia social i cooperativa; orientar en els tràmits de constitució d’una empresa social; acompanyar en l’elecció de la forma jurídica que pugui tenir un millor encaix, o exercir de laboratori de bones pràctiques i rèplica.

 • . Campionat Familiar de golf Diumenge, 15 de novembre de 2020 a les 09.00 h

  El Camp de Golf Municipal acollirà aquest 15 de novembre el tradicional campionat familiar, que es disputarà en modalitat fourball en obert a 18 forats i a partir de les 9 del matí, tot i que l’hora definitiva se sabrà trucant a les oficines del club (93 730 05 16).

  Per a més informació i inscripcions, us podeu adreçar al club (93 730 05 16 / 607 24 21 21 o mtdp.golf@matadepera.cat).

 • . Un Documental del mes que parla d’un futur ja present Dimarts, 17 de novembre de 2020 a les 19.00 h

  La Regidoria de Cultura continua la sisena temporada d’"El Documental del Mes", una prolongació del festival DocsBarcelona que ofereix cada mes un documental de procedència internacional, en versió original, subtitulada en català i amb entrada gratuïta. Les sessions tenen lloc al Casal de Cultura a les 7 de la tarda. La sessió del mes de novembre tindrà lloc el dimarts 17 i en ella es projectarà “Hi, Ai” (Isa Willinger, 2019).

  Histories d’amor del futur. Els robots amb forma humana son les noves criatures del planeta. Treballen a les recepcions, a centre comercials i, fins i tot, de cuiners. Estan entrant a les nostres vides.

  Aquesta pel·lícula t’ensenya tot el que vols saber quan et planteges iniciar una relació amb un robot. Ciència ficció o realitat?

 • . ‘The vintage clock’ continua a temporada estable Divendres, 20 de novembre de 2020 a les 20.00 h

  La Regidoria de Cultura continua una nova temporada estable d’arts escèniques i música recuperant un altre dels espectacles que estaven programats a la passada primaversa i que la pandèmia del coronavirus va obligar a ajornar. En aquesta ocasió, i per aquest divendres 20 de novembre (20.00 hores, Casal de Cultura) es continua el cicle amb “The vintage clock”, un espectacle musical que neix de la inquietud de tres joves de formació clàssica per explorar diferents estils musicals en el món de l’harmonia vocal. Amb la influència swing dels anys 40 i aprofitant la riquesa tímbrica que desprenen les seves veus, el grup se centra en la tècnica anomenada “close harmony”, poc desenvolupada en el nostre territori.

  Tots els espectacles tenen un preu de 5 €uros, i per la compra d’entrades per a 3 espectacles, hi ha una invitació per un quart espectacle del mateix cicle, una oferta que no és acumulable. La venda i reserva d’entrades es fa al Casal de Cultura i el mateix dia de l’espectacle des d’una hora abans. Per a més informació, us podeu adreçar al mateix Casal de Cultura (Carrer Pere Aldavert, 4  o al telèfon 93 730 01 32). El cicle compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

 • . Punt d'informació cooperatiu al Casal de Cultura Dimarts, 1 de desembre de 2020 a les 16.00 h

  La Regidoria de Promoció Econòmica i l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental han tornat a posar en marxa un punt d’informació cooperatiu que té lloc al Casal de Cultura tots les primers dimarts de cada mes entre les 4 i les 6 de la tarda. Una nova sessió s’ha fixat per aquest 1 de desembre.     

  D’entre els punts que es tracten, facilitar informació sobre els diferents recursos disponibles en economia social i cooperativa; orientar en els tràmits de constitució d’una empresa social; acompanyar en l’elecció de la forma jurídica que pugui tenir un millor encaix, o exercir de laboratori de bones pràctiques i rèplica.

 • . Campionat de Nadal Dissabte, 12 de desembre de 2020 a les 09.00 h

  El Camp de Golf Municipal acollirà aquest cap de setmana dels dies 12 i 13 de desembre el darrer campionat de l’any, el de Nadal, que es disputarà en modalitat fourball en obert a 18 forats i a partir de les 9 del matí, tot i que l’hora definitiva se sabrà trucant a les oficines del club (93 730 05 16).

  Per a més informació i inscripcions, us podeu adreçar al club (93 730 05 16 / 607 24 21 21 o mtdp.golf@matadepera.cat).

Darrera actualització: 23.08.2017 | 16:49
Darrera actualització: 23.08.2017 | 16:49