Agenda

 • . Nova sessió dels Contes del Drac Divendres, 24 de gener de 2020 a les 17.00 h

  La Biblioteca Àngel Guimerà torna a acollir “Els contes del Drac”, el cicle d’activitats de narració de contes pels infants que es va iniciar el curs passat amb força èxit i que està adreçat a infants amb edats compreses entre els 3 i els 7 anys. Es tracta d’un espai de narració de contes i històries de petit format, conduit per les mateixes bibliotecàries, per gaudir imaginant, escoltant i jugant en família. “Els Contes del Drac” tenen una periodicitat quinzenal, realitzant-se els divendres a les 5 de la tarda. Les sessions tenen una durada d’uns 35-40 minuts i pel divendres 24 de gener hi ha prevista una nova sessió.

 • . Retirada del Pi i sorteig del viatge Divendres, 24 de gener de 2020 a les 20.30 h

  A causa del temporal d'aquesta setmana dilluns es va ajornar la retirada del pi, el símbol d’aquestes festes que representa una nova demostració a la plaça de feines poc habituals de veure. La Germandat ha traslladat l'acte a aquest divendres, a la mateixa hora, 2/4 de 9 del vespre. 

  A continuació i un cop tallat el pi se celebrarà el sorteig del fabulós creuer pel Mediterrani amb sortida des de Barcelona, visitant França i Itàlia (Viatges Leyca). En cas de no sortir el número premiat es faran públics els números substituts i els terminis per reclamar el premi i els canals de difusió. Les butlletes ja defineixen les condicions que s’han previst en cas que el propietari del número premiat no estigui present a la Plaça.

 • . Visita guiada al Sanatori de Terrassa Dissabte, 25 de gener de 2020 a les 10.00 h

  El dissabte 25 de gener a les 10 del matí i al Parc Audiovisual de Catalunya s'ha programat una visita guiada al Sanatori, o l'antic “Hospital del Tòrax”, avui reconvertit en un edifici de serveis, acull entre altres, la seu del Parc Audiovisual de Catalunya. Aquest edifici emblemàtic ha estat molts anys envoltat de llegendes i misteris. Ara tenim l’ocasió de visitar els platós, els jardins i part de l’antic hospital i conèixer les activitats que s’hi fan i desvetllar o imaginar històries del seu passat.

  Visita tancada a dos grups de 50 persones. El Parc disposa d'aparcament. Preu gratuït però cal inscripció prèvia a: www.parcaudiovisual.cat/Matadepera.

 • 27-bike-trial.jpg Trial social IV Memorial Pol Sala Diumenge, 26 de gener de 2020 a les 08.00 h

  Motoclub Club Terrassa organitza pel 26 de gener a partir de les 8 del matí i a l'Avinguda de les Arenes, entre els carrers Joan Camps i Concòrdia, el V Memorial Pol Sala Mercadé, en un parc tancat a la zona de bike trial. 

 • . Visita guiada el Parlament de Catalunya Dilluns, 27 de gener de 2020 a les 16.00 h

  ANC de Matadepera proposa participar en una visita guiada al Parlament de Catalunya, en horari de tarda. L’aforament és obert a tothom però limitat a 40 places, per rigorós ordre d’inscripció. Caldrà omplir un formulari per persona. Amb motiu de la celebració de les Festes de Sant Sebastià, l’ANC assumirà el cost de l’autocar (a càrrec de les quotes dels socis). La sortida serà en autocar des de l’Avinguda Mas Sot, davant del camp de futbol.

  Per a més informació: matadepera@assemblea.cat

 • . Nova sessió dels Contes del Drac Petit Dimarts, 28 de gener de 2020 a les 17.00 h

  La Biblioteca Àngel Guimerà torna a acollir “Els contes del Drac Petit”, el cicle d’activitats de narració de contes pels infants que es va iniciar el curs passat amb força èxit i que està adreçat a infants amb edats compreses entre els 0 i els 3 anys. Es tracta d’un espai de narració de contes i històries de petit format, conduit per les mateixes bibliotecàries, per gaudir imaginant, escoltant i jugant en família. “Els Contes del Drac Petit” tenen una periodicitat quinzenal, realitzant-se els dimarts a les 5 de la tarda. Les sessions tenen una durada d’uns 35-40 minuts i pel dimarts 28 de gener hi ha prevista una nova sessió.

 • . Xerrada sobre energies renovables Dimarts, 28 de gener de 2020 a les 19.30 h

  Matadesphera continua el seu segon cicle de conferències i activitats obertes a tothom amb l’objectiu de conscienciar sobre el canvi climàtic i el respecte pel medi ambient i què és el que el ciutadà hi pot fer al respecte.   

  Per aquest dimarts 28 de gener (19.30h, Casal de Cultura), s’ha programat un acte que porta per nom “Apostem per les energies renovables”.

 • . Presentació de la 13ª cursa de la Mont-rodon Dimecres, 29 de gener de 2020 a les 20.00 h

  Organitzada per la Unió Excursionista, Matadepera acollirà el proper 2 de febrer la tretzena edició de la cursa de muntanya Mont-rodon. I dies abans, aquest 29 de gener a les 8 del vespre i al Casal de Cultura hi haurà la presentació de la cursa, on se n’explicaran els detalls. L’acte es complementarà amb una xerrada de l’ONG Open Arms, ja que 1 €uro de la inscripció de la cursa es destinarà a aquesta entitat.

  A la Mont-rodon, un any més, els participants recorreran un total de 13,5 km i 600 metres de desnivell positiu per corriols tècnics del massís del Mont-rodon i la costa del Tet en un recorregut 90% corriol. Hi haurà diversos avituallaments i a l’arribada, un aperitiu per a tothom. La sortida tindrà lloc a les 10 del matí des de la Plaça del Casal de Cultura, i l’hora màxima d’arribada serà al mateix lloc a la 1 del migdia. La participació està limitada a 500 corredors amb diverses categories: menors de 18 anys; de 18 a 23 anys; de 24 a 39; de 40 a 49; i majors de 50 anys.

  Les inscripcions, així com les bases completes de la cursa es poden fer a través de la pàgina web http://www.cursamontrodon.cat/ o presencialment a BTT Sport i Informàtica Matadepera (Matadepera), i a Kñera Running (Terrassa).

  Trobareu més informació clicant sobre el titular de la notícia. 

 • . ‘El crèdit’ de Jordi Galceran, al Radioteatre de la municipal Dimecres, 29 de gener de 2020 a les 22.00 h

  Matadepera Ràdio continua una nova temporada de radioteatre, la vuitena, que passa per antena, com ja és habitual al darrer dimecres de cada mes a les 10 del vespre. Amb direcció de Maria Glòria Farrés, el control tècnic és de Nil López, i el muntatge i la presentació són de l’Albert Beorlegui.

  Per aquest 29 de gener s’emetrà “El crèdit”, de Jordi Galceran, obra que, juntament amb “El mètode Gronholm” i “Paraules encadenades”, són les més conegudes del guionista, traductor i dramaturg barceloní Jordi Galceran. “El crèdit” és una obra molt del moment però també, i com tota gran obra, “de tot moment”. Estrenada l’any 2013, en el període més àlgid de la crisi econòmica, no deixa de ser una comèdia sobre l’economia, la crisi, la desesperació, i la fragilitat de les relacions humanes. Amb molts punts de contacte amb “El mètode Gronholm”, és, en paraules de Sergi Belbel, una radiografia contundent i precisa de les limitacions del sistema capitalista. Comptarà amb les interpretacions de Nil López i Ricard Martínez.

 • . Conferència de dama Matadepera amb Txell Miras Dijous, 30 de gener de 2020 a les 20.00 h

  L’entitat dama Matadepera continua aquest dijous 30 de gener el nou curs amb un programa d’activitats obert a tothom i centrat especialment en conferències d’interès general. En aquesta ocasió, la xerrada (20.00h, Casal de Cultura), anirà a càrrec de Txell Miras, que impartirà una xerrada amb el títol “....del concepte.....a la peça de vestir".

  Nascuda a Sabadell l’any 1976 però afincada a Matadepera, Txell Miras és una dissenyadora matadeperenca amb una gran projecció internacional en el món de la moda. Va debutar a la Passarel·la Gaudí l'any 2003 i des de llavors ha participat en d'altres certàmens de la moda, consagrant-se com un dels seus valors més prometedors.

 • . “Una nit d’òpera” continua amb el ‘Werther’ Divendres, 31 de gener de 2020 a les 20.00 h

  El cicle "Una nit d'òpera" que organitza Jordi Simó a través de la Regidoria de Cultura, continua aquest divendres una nova temporada operística, la que fa la número 15. Com sempre, tothom és convidat a compartir alguns dels títols més selectes del repertori que s'ofereixen en reconegudes versions amb subtítols en català o castellà i que van precedides d'una breu introducció. Les sessions tenen lloc a la Sala d'Actes del Casal de Cultura a partir de les 8 del vespre.

  Per aquest 31 de gener es proposa “Werther”, considerada per molts com l'obra mestra del seu compositor, Jules Massenet.  Basada en la popular obra de Goethe es va estrenar el 1892 i a Barcelona va arribar 7 anys més tard, al 1899, i narra la història d'un amor impossible, el del poeta Werther per Charlotte, promesa a un altre home. Després del matrimoni, Charlotte l'aparta del seu costat. La desesperació per aquest amor impossible porta Werther a suïcidar-se i acaba morint a les mans de la seva estimada.

  A la dreta, una imatge del muntatge de la versió que es presentarà, que es va representar a París.

 • . 13ª edició de la cursa Mont-rodon Diumenge, 2 de febrer de 2020 a les 10.00 h

  Organitzada per la Unió Excursionista, Matadepera acollirà aquest 2 de febrer la tretzena ena edició de la cursa de muntanya Mont-rodon. Un any més, els participants recorreran un total de 13,5 km i 600 metres de desnivell positiu per corriols tècnics del massís del Mont-rodon i la costa del Tet en un recorregut 90% corriol. Hi haurà diversos avituallaments i a l’arribada, un aperitiu per a tothom.

  La sortida tindrà lloc a les 10 del matí des de la Plaça del Casal de Cultura, i l’hora màxima d’arribada serà al mateix lloc a la 1 del migdia. L’entrega de dorsals tindrà lloc el mateix dia des de les 8 del matí i fins ¾ de 10. La participació està limitada a 500 corredors. S’estableixen diverses categories: menors de 18 anys; de 18 a 23 anys; de 24 a 39; de 40 a 49; i majors de 50 anys. Un quart d’hora després de la sortida hi haurà la Mini Mont-rodon pels més menuts, les inscripcions de la qual són presencials al mateix dia. L’entrega de premis serà a 2/4 d’1 del migdia i n’hi ha previstos 20: els tres primers/es de la classificació general masculina i femenina, el primer masculí i femení de cada categoria i el primer i primera local, amb aquest ordre de prioritat. També hi haurà un obsequi per a tots els participants.

  Les inscripcions, així com les bases completes de la cursa es poden fer a través de la pàgina web http://www.cursamontrodon.cat/ o presencialment a BTT Sport i Informàtica Matadepera (Matadepera), i a Kñera Running (Terrassa).

  Trobareu més informació clicant sobre el titular de la notícia. 

 • . Arrenca un nou cicle de la temporada d’arts escèniques Diumenge, 2 de febrer de 2020 a les 19.00 h

  La Regidoria de Cultura comença una nova temporada estable d’arts escèniques i música que s’allarga fins al maig i que inclou teatre, música i jazz. El primer espectacle tindrà lloc aquest diumenge 2 de febrer a les 7 de la tarda al Casal de Cultura i serà amb l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 que sota la direcció de Quim Térmens presenta “El riu que parla”. En ell s’oferiran les quatre cançons populars eslovenes (Golob), el quartet eslau opus 26 de Glazunov, tres danses eslaves de Dvörak, i Orawa, de Kilar.

  Tots els espectacles tenen un preu de 5 €uros, (tret del jazz que és de franc), i per la compra d’entrades per a 3 espectacles, hi ha una invitació per un quart espectacle del mateix cicle, una oferta que no és acumulable. La venda i reserva d’entrades es fa al Casal de Cultura i el mateix dia de l’espectacle des d’una hora abans. Per a més informació, us podeu adreçar al mateix Casal de Cultura (Carrer Pere Aldavert, 4  o al telèfon 93 730 01 32). El cicle compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

 • . Punt d'informació cooperatiu al Casal de Cultura Dimarts, 4 de febrer de 2020 a les 16.00 h

  La Regidoria de Promoció Econòmica i l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental han tornat a posar en marxa un punt d’informació cooperatiu que té lloc al Casal de Cultura tots les primers dimarts de cada mes entre les 4 i les 6 de la tarda. Una nova sessió s’ha fixat per aquest 4 de febrer.    

  D’entre els punts que es tracten, facilitar informació sobre els diferents recursos disponibles en economia social i cooperativa; orientar en els tràmits de constitució d’una empresa social; acompanyar en l’elecció de la forma jurídica que pugui tenir un millor encaix, o exercir de laboratori de bones pràctiques i rèplica.

 • . Nova jornada de renovació i expedició del DNI Dimecres, 5 de febrer de 2020 a les 09.00 h

  L’Ajuntament de Matadepera torna a organitzar la gestió de renovació i expedició del DNI electrònic per tal d'evitar que els matadeperencs hagin de desplaçar-se a d'altres municipis per realitzar el tràmit. Una nova jornada s’ha fixat pel proper 26 de febrer.  El dia 2 de març està previst la recollida del document. En aquest sentit, la Regidoria de Governació coordina aquest servei i l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) pren nota de les sol·licituds de les persones interessades en obtenir o renovar el DNI electrònic a Matadepera. Per fer la sol·licitud, s’ha de trucar al telèfon 93 787 02 00, dins dels horaris d’atenció al públic: de dilluns a divendres entre les 9 i les 2 i els dimecres a la tarda entre les 4 i les 7.

  Les hores per aquesta convocatòria es donaran a partir d'aquest 5 de febrer. 

  Trobareu tota la informació al document que us podeu descarregar clicant al titular de la notícia.

 • . Xerrada “A Matadepera envellim activament, vine i escolta”. Dijous, 6 de febrer de 2020 a les 18.30 h

  La Regidoria de Benestar Social continua aquest dijous 6 de febrer (2/4 de 7 de la tarda, Casal de la Gent Gran), un nou cicle de xerrades que va iniciar a principis d’any, el cinquè, titulat genèricament “A Matadepera envellim activament, vine i escolta”.

  La sessió que s’ha programat porta per nom “Deserts: de San Pedro de Atacama a Salar de Uyuni” i anirà a càrrec de la viatgera Assumpta Talamàs.

  A la imatge, el Salar d'Uyuni.

 • . Nova sessió d’Els Contes del Drac Divendres, 7 de febrer de 2020 a les 17.00 h

  La Biblioteca Àngel Guimerà torna a acollir “Els contes del Drac”, el cicle d’activitats de narració de contes pels infants que es va iniciar el curs passat amb força èxit i que està adreçat a infants amb edats compreses entre els 3 i els 7 anys. Es tracta d’un espai de narració de contes i històries de petit format, conduit per les mateixes bibliotecàries, per gaudir imaginant, escoltant i jugant en família. “Els Contes del Drac” tenen una periodicitat quinzenal, realitzant-se els divendres a les 5 de la tarda. Les sessions tenen una durada d’uns 35-40 minuts i pel divendres 7 de febrer hi ha prevista una nova sessió.

 • . Lluis Fortuny presenta “Connexions poètiques” al Casal Divendres, 7 de febrer de 2020 a les 20.00 h

  La Regidoria de Cultura continua una nova temporada estable d’arts escèniques i música que s’allarga fins al maig i que inclou teatre, música i jazz. I per aquest divendres 7 de febrer (Casal de Cultura, 20.00h), es presenta el nou espectacle del trompetista Lluís Fortuny i “Connexions poètiques”, un recital de petit format on imatges i poemes es fusionen amb instruments en directe i una taula de DJ per oferir un espectacle ben eclèctic.

  Tots els espectacles tenen un preu de 5 €uros, (tret del jazz que és de franc), i per la compra d’entrades per a 3 espectacles, hi ha una invitació per un quart espectacle del mateix cicle, una oferta que no és acumulable. La venda i reserva d’entrades es fa al Casal de Cultura i el mateix dia de l’espectacle des d’una hora abans. Per a més informació, us podeu adreçar al mateix Casal de Cultura (Carrer Pere Aldavert, 4  o al telèfon 93 730 01 32). El cicle compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

 • . Matadepera acull l’Almogàvers Race Diumenge, 9 de febrer de 2020 a les 09.30 h

  Només se’n fan una desena a tot Catalunya d’aquest estil i Matadepera n’acollirà una. Es tracta de l’Almogàvers Race, una cursa d’obstacles que segons l’organització, ret homenatge a la valentia, la duresa, l’habilitat i l’enginy dels llegendaris guerrers medievals.  

  Concebuda com “una aventura apta per a tots públics, tant per a runners individuals d’elit com per a runners open, on hi poden participar parelles, equips, famílies, i infants”, la cursa és una “aventura on la força, la resistència, l’habilitat, l’agilitat, la suspensió o fins i tot l’enginy es posaran a prova”.

  La cita serà aquest diumenge 9 de febrer a partir de 2/4 de 10 del matí, i se sortirà i arribarà des del Club Deportiu Terrassa Hockey, patrocinador de l’esdeveniment, transcorrent per la carena de les Pedritxes, i entrant al Parc Natural de Sant Llorenç. Comptarà amb 30 obstacles d’agilitat, habilitat, suspensió, càrrega i fins i tot d’enginy, cosa que la diferencia d’altres curses classificades com OCR (Obstacle Course Race) amb les que es competeix. La dificultat dels obstacles és variada, n’hi ha de ben fàcils però també de complicats, de manera que tant els corredors no experimentats (“open”) com els corredors d’elit que troben obstacles prou exigents per a les seves expectatives s’ho passen d’allò més bé.

  Hi haurà tres circuits: Circuit Rock (12 km i 30 obstacles), Circuit Blues (5 km i 25 obstacles) i un Circuit Mini, especialment pensat pels nens i nenes més petits (de 4 a 10 anys). Quant a les categories, no només hi podran participar corredors individualment sinó que també s’hi podrà participar en parella, en equip d’amics i fins i tot en famílies (amb nens i nens d’entre 10 i 16 anys). Les inscripcions es van tancar el passat 6 de febrer. 

  Trobareu més informació clicant sobre el titular.

 • . Nova sessió dels Contes del Drac Petit Dimarts, 11 de febrer de 2020 a les 17.00 h

  La Biblioteca Àngel Guimerà torna a acollir “Els contes del Drac Petit”, el cicle d’activitats de narració de contes pels infants que es va iniciar el curs passat amb força èxit i que està adreçat a infants amb edats compreses entre els 0 i els 3 anys. Es tracta d’un espai de narració de contes i històries de petit format, conduit per les mateixes bibliotecàries, per gaudir imaginant, escoltant i jugant en família.

  “Els Contes del Drac Petit” tenen una periodicitat quinzenal, realitzant-se els dimarts a les 5 de la tarda. Les sessions tenen una durada d’uns 35-40 minuts i pel dimarts 11 de febrer hi ha prevista una nova sessió.

 • . Laboratori de Lectura: “Volem ser científiques” Dijous, 13 de febrer de 2020 a les 17.30 h

  Amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Ciència que té lloc cada any l’11 de febrer, la Biblioteca Àngel Guimerà ha organitzat pel dijous 13 de febrer i a 2/4 de 6 de la tarda, un laboratori d’investigació i creació en família, que convida a apropar-se a la ciència i l’experimentació científica, investigant al voltant de la lectura, entesa en el sentit més ampli.

  Per això es comptarà amb Neus Martínez, investigadora de l’Institut Hospital del Mar d’investigacions mèdiques que parlarà de la seva feina. Les places estan limitades a 10 famílies amb infants a partir de 4 anys i cal inscripció prèvia a la mateixa biblioteca.

 • . Matadesphera enceta un nou cicle d’activitats Dijous, 13 de febrer de 2020 a les 20.00 h

  Matadesphera comença aquest dijous 13 de febrer el primer diàleg del segon repte que proposa per aquest curs, i que porta per nom “Entendre la riera per integrar i gestionar els seus valors”. La conferència anirà a càrrec de Francesc Sabater, professor d’Ecologia a la Universitat de Barcelona i investigador del CREAF, i de Albert Sorolla, de Naturalea.

  L’acte es farà a la sala d’actes del Casal de Cultura, a partir de 2/4 de 8 del vespre i està obert a tothom.

 • . Primera part de “Shakespeare i el cinema” Divendres, 14 de febrer de 2020 a les 19.30 h

  La comissió de cinema de l'Agermanament Matadepera Mariapfarr continua aquest 14 de febrer el cicle de conferències de cinema (el que fa onze), obertes a tothom. Impartides pel comentarista cinematogràfic Albert Beorlegui, les xerrades tenen lloc al Casal de Cultura a 2/4 de 8 del vespre. La segona d’aquest curs 2019/20 porta per nom “Shakespeare i el cinema. Primera Part”.

  Quan mencionem el nom de Shakespeare no només evoquem un dels colossos de la literatura universal, sinó també, una mena de respecte reverencial, gairebé atemoridor. Sortosament, el cinema ha contribuït enormement a la difusió de la seva obra i aquesta conferència, la primera de les dues sobre el tema, proposa una guia bàsica de Shakespeare. La conferència comença amb una aproximació a la seva figura i després se centra en un breu anàlisi de sis de les seves grans comèdies (“El somni d’una nit d’estiu”, “La doma de la fera”, “El mercader de Venècia”, “Nit de Reis” i “Molt soroll per no res”). En un llenguatge planer, apta per a tots els públics, es posa a l’abast de qualsevol persona interessada, el descobriment (o redescobriment) d’un dels grans patrimonis literaris mundials.

 • . Meditació: “Entre el cel i la terra” Dissabte, 15 de febrer de 2020 a les 11.00 h

  La Delegació d’Agermanament sense fronteres Matadepera segueix organitzant una meditació cada mes.  La propera serà el dissabte 15 de febrer a les 11 del matí al Casal de Cultura. Com sempre, es demana puntualitat.

  Aquest any es presenten novetats ja que s’amplia el planter dels mestres que conduiran  la meditació. Des de l’organització es creu que “es donarà una onada fresca sense deixar el contingut bàsic que ha sigut l’essència de les nostres meditacions”.

  La meditació del febrer estarà conduïda per Carmen Palomo i el tema que proposa porta per títol “Ente el Cel i la Terra”. En la presentació s’escriu que “saber que pertanyem al món de la Mare Terra, amb les seves lleis tridimensionals, on mana el passat, el present i el futur, així com al Pare Cel, on la presència de la seva energia pren força, ens permet viure des de una perspectiva més lliure”.

 • . Festa Matadesphera a la Plaça de l’Església Dissabte, 15 de febrer de 2020 a les 11.00 h

  Matadesphera clou la primera tongada de diàlegs de la segona temporada que han tingut lloc des del passat mes de novembre i que han girat entorn a l'eficiència energètica amb una festa final que tindrà lloc a la Plaça de l’Església a partir de les 11 del matí i fins a la 1 del migdia d’aquest dissabte 15 de febrer.

  L’acte és obert a tothom.

 • . Excursió a Sant Salvador de les Espases Diumenge, 16 de febrer de 2020 a les 08.00 h

  La Unió Excursionista de Matadepera ha organitzat per aquest diumenge 16 de febrer una nova excursió que portarà als seus participants a conèixer Sant Salvador de les Espases.

  El punt de partida serà el Pavelló Primer d’Octubre (pel cantó de la riera) i a les 8 del matí. Allí la comitiva es desplaçarà en cotxes particulars fins l’aparcament de la Masia Mas Mimó a Vacarisses, des d’on s’iniciarà l’excursió, que té un recorregut de 7,90 quilòmetres, amb un desnivell acumulat de 250 metres i una durada de 3 hores sense comptar aturades. El nom de les “espases” és degut al terreny accidental on es troba el castell, tot i que visitant la petita ermita es podran conèixer moltes llegendes. Es farà un recorregut de bones panoràmiques que inclourà Mas Mimó- Coll de Pedra de la Bossa- Pas dels Lladres- Coll de Sant Bernat Menthon (patró dels excursionistes)- Ermita de Sant Salvador (lloc on s’esmorzarà i es visitarà l’ermita),- Pla dels Fideuers- i altre cop Mas Mimó.

  Per participar-hi, cal inscriure’s al correu uem@uem.cato al telèfon 608 096 668. Més informació a la nostra pàgina web www.uem.cat

 • . Campionat de Carnestoltes Diumenge, 16 de febrer de 2020 a les 09.00 h

  El Camp de Golf Municipal acollirà aquest 16 de febrer el Campionat de Carnestoltes, que es disputarà en modalitat stableford en obert a 18 forats i a partir de les 9 del matí, tot i que l’hora definitiva se sabrà trucant a les oficines del club (93 730 05 16).

  Per a més informació i inscripcions, us podeu adreçar al club (93 730 05 16 / 607 24 21 21 o mtdp.golf@matadepera.cat).

 • . Ruta guiada per conèixer el projecte “Horitzons. Parlem?” Diumenge, 16 de febrer de 2020 a les 12.00 h

  Per tal d’explicar el procés de creació i les fotografies resultants del projecte fotogràfic participatiu “Horitzons. Parlem?”, les impulsores del projecte, Marta Badia, Bel Gestí, Marta Garcia Cardellach i Míriam Vila oferiran una ruta guiada per comentar i compartir punts de vista sobre les 7 sèries fotogràfiques que s’han penjat a diversos punts del poble. La ruta serà el diumenge, 16 de febrer, a les 12 del migdia i el punt de sortida serà la plaça del Casal de Cultura. Per tal de participar de la ruta guiada, cal inscriure’s prèviament, per correu (cultura@matadepera.cat)o bé trucar al telèfon 93 730 01 32.

  “Horitzons. Parlem? És un projecte de creació col·lectiva que s’ha servit de la fotografia com a mitjà per explorar i mostrar les diverses mirades que conformen el territori. El resultat del procés s’exposa en retrats de gran format a diversos espais públics del poble, juntament amb textos representatius de cadascuna de les persones que hi han participat.

  A la dreta, una de les sèries exposades, a la Plaça de la Germandat. 

 • . Teatre al Casal: “Barbes de Balena” Diumenge, 16 de febrer de 2020 a les 19.00 h

  La Regidoria de Cultura continua una nova temporada estable d’arts escèniques i música que s’allarga fins al maig i que inclou teatre, música i jazz. I per aquest diumenge 16 de febrer (Casal de Cultura, 19.00h), s’ha programat “Barbes de balena”, de la companyia Els Pirates Teatre. Dirigit per Monica Bofill, es un recorregut per la vida de la doctora Dolors Aleu i Riera (1857- 1913), la primera dona llicenciada en medicina a Catalunya i a l'estat espanyol. La seva va ser una carrera plena d'obstacles que va anar superant, per exercir una professió aleshores vetada a les dones. A partir de la seva figura, també fem memòria de les nostres àvies i besàvies i reflexionem sobre les dones d'avui en dia. A l'època de la doctora Aleu, les dones portaven cotilla. I nosaltres?

  Tots els espectacles tenen un preu de 5 €uros, (tret del jazz que és de franc), i per la compra d’entrades per a 3 espectacles, hi ha una invitació per un quart espectacle del mateix cicle, una oferta que no és acumulable. La venda i reserva d’entrades es fa al Casal de Cultura i el mateix dia de l’espectacle des d’una hora abans. Per a més informació, us podeu adreçar al mateix Casal de Cultura (Carrer Pere Aldavert, 4  o al telèfon 93 730 01 32). El cicle compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

 • . Sopa de Lletres a la Biblioteca Dimarts, 18 de febrer de 2020 a les 17.15 h

  Les comissions de biblioteca de l’AFA de l’Escola Ginesta i l’AMPA de l’Escola Torredemer organitzen una nova edició de “Sopa de lletres” una activitat oberta a tothom que tingui interès en conèixer més i millor la literatura infantil i juvenil, i fer-ho conjuntament amb d’altres persones que comparteixen aquest mateix interès. L’activitat, on hi també hi col·labora la Biblioteca Àngel Guimerà tindrà lloc el dimarts 18 de febrer a ¼ de 6 de la tarda al Casal de Cultura i per participar-hi cal inscripció prèvia a la mateixa biblioteca.

  “Sopa de lletres” es tracta en realitat d’un Club de Lectura per adults una mica especial, ja que pretén descobrir, d’entre la gran oferta editorial existent, àlbums il·lustrats i llibres infantils i juvenils per després poder-los oferir als fills i o nens. La idea és, segons fonts de l’organització, “explicar contes als infants és una manera de compartir temps, de crear i enfortir vincles i fer-nos còmplices a partir d’experiències enriquidores i emocionants. I si aquests contes els coneixem i ens agraden, la implicació és més intensa”.  

  Les inscripcions per apuntar-se a l'activitat es poden fer fins al divendres 14 de febrer o fins l'exhauriment de places disponibles.

   

   

 • . ‘Chris, el suís’, nova projecció d’El Documental del Mes Dimarts, 18 de febrer de 2020 a les 19.00 h

  La Regidoria de Cultura continua la cinquena temporada d’"El Documental del Mes", una prolongació del festival DocsBarcelona que ofereix cada mes un documental de procedència internacional, en versió original, subtitulada en català i amb entrada gratuïta. Les sessions tenen lloc al Casal de Cultura i en aquest 2020 acabat d’encetar s’avança mitja hora la projecció, de manera que té lloc a les 7 de la tarda. La sessió del mes de febrer tindrà lloc el dimarts 18 i en ella es projectarà “Chris el suís” (Anja Kofmel, 2018), guardonada en nombrosos festivals i amb menció especial a la darrera edició del DocsBarcelona.

  Quan la guerra de Iugoslàvia va esclatar, joves de tot Europa hi van anar a lluitar, entre ells, un periodista suís anomenat Christian Wütenberg. A principis del gener de 1992 van trobar el seu cos sense vida prop de Vukovar (Croàcia) uniformat com un mercenari. Segons l’autòpsia que se li va practicar, va morir estrangulat. De fet, unes setmanes abans en Chris s’havia convertit en membre del PIV (Primer Batalló de Voluntaris Internacionals), un grup paramilitar que va ser fundat per Eduardo Rózsa-Flores, “Chico”, que s’encarregava de “netejar” la població sèrbia en les àrees frontereres. Vint anys més tard, la cineasta Anja Kofmel investiga el perquè de la seva mort i què va portar el seu cosí a la guerra.

 • . Rua de l'Escola Bressol Sagrada Família Divendres, 21 de febrer de 2020 a les 15.30 h

  L'Escola Bressol Sagrada Família organitza una Rua escolar amb motiu del Carnestoltes. Aquest divendres, 21 de febrer a partir de 2/4 de 4 de la tarda, els nens i nenes sortiran de l'escola per fer una rua que passarà pels carrers Sant Joan, Plaça de l’Església, Carretera de Terrassa, carrer Sant Isidre, Plaça de Cal Baldiró, carrer Pratginestós, carrer Ramon Mias i altre cop, a l'escola.

  La policia municipal acompanyarà la rua fent els talls de trànsit corresponents  i de forma momentània només a l’anada. 

 • . Nova sessió d’Els Contes del Drac Divendres, 21 de febrer de 2020 a les 17.00 h

  La Biblioteca Àngel Guimerà torna a acollir “Els contes del Drac”, el cicle d’activitats de narració de contes pels infants que es va iniciar el curs passat amb força èxit i que està adreçat a infants amb edats compreses entre els 3 i els 7 anys. Es tracta d’un espai de narració de contes i històries de petit format, conduit per les mateixes bibliotecàries, per gaudir imaginant, escoltant i jugant en família. “Els Contes del Drac” tenen una periodicitat quinzenal, realitzant-se els divendres a les 5 de la tarda. Les sessions tenen una durada d’uns 35-40 minuts i pel divendres 21 de febrer hi ha prevista una nova sessió.

 • . Rua de l'Escola Bressol Ralet Ralet Divendres, 21 de febrer de 2020 a les 17.00 h

  L'Escola Bressol Ralet Ralet organitza també una Rua escolar amb motiu del Carnestoltes. Aquest divendres, 21 de febrer a partir de les 5 de la tarda, els nens i nenes sortiran de l'escola per fer una rua que passarà per la Carretera de Sabadell, Carrer Sant Joan, Plaça de l’Església, i Plaça del Casal de Cultura.

  La policia municipal acompanyarà la rua fent els talls de trànsit corresponents  i de forma momentània només a l’anada.

 • . “Balambambú” a la Plaça del Casal de Cultura Divendres, 21 de febrer de 2020 a les 17.30 h

  Xarxa Matadepera organitza pel divendres 21 de febrer (17.30h. Plaça del Casal de Cultura), un espectacle familiar per a tots els públics. Porta per nom “Balambambú” i anirà a càrrec de la companyia Pentinaelgat. La funció és gratuïta i s'emmarca en els actes de celebració del Carnestoltes. 

 • . Tallers i activitats de Carnestoltes Dissabte, 22 de febrer de 2020 a les 11.30 h

  Amb el genèric títol de "Vine a fer l'indi!, la Plaça del Casal de Cultura serà l'escenari d'uns Tallers i Activitats que tindran lloc a partir de 2/4 de 12 d'aquest dissabte 22 de febrer i que aniran a càrrec del Grup Tot Lleure.

 • . Nova sessió dels Contes del Drac Petit Dimarts, 25 de febrer de 2020 a les 17.00 h

  La Biblioteca Àngel Guimerà torna a acollir “Els contes del Drac Petit”, el cicle d’activitats de narració de contes pels infants que es va iniciar el curs passat amb força èxit i que està adreçat a infants amb edats compreses entre els 0 i els 3 anys. Es tracta d’un espai de narració de contes i històries de petit format, conduit per les mateixes bibliotecàries, per gaudir imaginant, escoltant i jugant en família.

  “Els Contes del Drac Petit” tenen una periodicitat quinzenal, realitzant-se els dimarts a les 5 de la tarda. Les sessions tenen una durada d’uns 35-40 minuts i pel dimarts 25 de febrer hi ha prevista una nova sessió.

 • . Punt d'informació cooperatiu al Casal de Cultura Dimarts, 3 de març de 2020 a les 16.00 h

  La Regidoria de Promoció Econòmica i l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental han tornat a posar en marxa un punt d’informació cooperatiu que té lloc al Casal de Cultura tots les primers dimarts de cada mes entre les 4 i les 6 de la tarda. Una nova sessió s’ha fixat per aquest 3 de març.    

  D’entre els punts que es tracten, facilitar informació sobre els diferents recursos disponibles en economia social i cooperativa; orientar en els tràmits de constitució d’una empresa social; acompanyar en l’elecció de la forma jurídica que pugui tenir un millor encaix, o exercir de laboratori de bones pràctiques i rèplica.

 • . Xerrada “A Matadepera envellim activament, vine i escolta” Dijous, 5 de març de 2020 a les 18.30 h

  La Regidoria de Benestar Social continua aquest dijous 5 de març (2/4 de 7 de la tarda, Casal de la Gent Gran), un nou cicle de xerrades que va iniciar a principis d’any, el cinquè, titulat genèricament “A Matadepera envellim activament, vine i escolta”.

  La conferència portarà per nom “Reflexions al voltant de la mort digna” i anirà a càrrec de Nani Hidalgo, de l’Associació dret a morir dignament de Catalunya.

  Paral·lelament a la conferència, hi ha una exposició, “La mort digna il·lustrada”, que presenta una trentena d’imatges de 25 il·lustradors joves on expressen la seva particular visió de la mort digna. L’exposició es pot veure des del 18 de febrer al 9 de març al Casal de la Gent Gran.

 • . La temporada estable continua amb “Rastres argelers” Diumenge, 8 de març de 2020 a les 19.00 h

  La Regidoria de Cultura continua una nova temporada estable d’arts escèniques i música que s’allarga fins al maig i que inclou teatre, música i jazz. Per aquest diumenge 8 de març (19.00 hores, Casal de Cultura), s’ha programat “Rastres argelers (o com s’esborra la història dels vençuts)”, escrita, dirigida i interpretada per Aina Huguet. L’obra és un viatge a la  memòria dels refugiats de la Guerra Civil que en el camí de l’exili van ser tancats als camps de concentració francesos, uns camps on hi va regnar una barbàrie extrema de la qual l’Estat francès i el govern franquista van ser còmplices absoluts, i on avui, només 80 anys més tard, és una meca turística del sud de França.

  Tots els espectacles tenen un preu de 5 €uros, (tret del jazz que és de franc), i per la compra d’entrades per a 3 espectacles, hi ha una invitació per un quart espectacle del mateix cicle, una oferta que no és acumulable. La venda i reserva d’entrades es fa al Casal de Cultura i el mateix dia de l’espectacle des d’una hora abans. Per a més informació, us podeu adreçar al mateix Casal de Cultura (Carrer Pere Aldavert, 4  o al telèfon 93 730 01 32). El cicle compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

 • . Nova sessió dels Contes del Drac Petit Dimarts, 10 de març de 2020 a les 17.00 h

  La Biblioteca Àngel Guimerà torna a acollir “Els contes del Drac Petit”, el cicle d’activitats de narració de contes pels infants que es va iniciar el curs passat amb força èxit i que està adreçat a infants amb edats compreses entre els 0 i els 3 anys. Es tracta d’un espai de narració de contes i històries de petit format, conduit per les mateixes bibliotecàries, per gaudir imaginant, escoltant i jugant en família.

  “Els Contes del Drac Petit” tenen una periodicitat quinzenal, realitzant-se els dimarts a les 5 de la tarda. Les sessions tenen una durada d’uns 35-40 minuts i pel dimarts 10 de març hi ha prevista una nova sessió.

 • . El ‘Rigoletto’ del Metropolitan, al  Casal de Cultura Divendres, 13 de març de 2020 a les 20.00 h

  El cicle "Una nit d'òpera" que organitza Jordi Simó a través de la Regidoria de Cultura continua aquest divendres una nova temporada operística, la que fa la número 15. Com sempre, tothom és convidat a compartir alguns dels títols més selectes del repertori que s'ofereixen en reconegudes versions amb subtítols en català o castellà i que van precedides d'una breu introducció. Les sessions tenen lloc a la Sala d'Actes del Casal de Cultura a partir de les 8 del vespre.

  Per aquest 13 de març es proposa “Rigoletto”, de Giuseppe Verdi, òpera de tres actes amb llibret de Francesco Maria Piave que adapta una obra de Victor Hugo que havia tingut molts problemes amb la censura, per retratat una vida poc exemplar per part d'un membre de l'aristocràcia. Va ser estrenada l'11 de març de 1851 al Teatre La Fenice de Venècia i s'ha convertit amb els anys en un dels títols més populars, no només de l'obra verdiana, sinó de tot el repertori operístic.

  A la dreta, una imatge del muntatge de la versió que es presentarà, representat al Metropolitan de Nova York i que està ambientat en un casino de Las Vegas.

 • . 1ª prova de la lligueta 9 forats Diumenge, 15 de març de 2020 a les 09.00 h

  El Camp de Golf Municipal acollirà aquest 15 de març la primera prova de la Lligueta 9 forats que es disputarà en modalitat fourball en obert a 18 forats i a partir de les 9 del matí, tot i que l’hora definitiva se sabrà trucant a les oficines del club (93 730 05 16).

  Per a més informació i inscripcions, us podeu adreçar al club (93 730 05 16 / 607 24 21 21 o mtdp.golf@matadepera.cat).

 • . Club de Lectura Infantil a la Biblioteca Dimarts, 17 de març de 2020 a les 19.00 h

  La Biblioteca Àngel Guimerà torna a organitzar per aquest dimarts 17 de març i a les 7 de la tarda un Club de Lectura Infantil que tindrà lloc al mateix espai del Casal. Adreçat a nens i nenes amb edats compreses entre les 9 i els 12 anys, es comentarà “Magalina i el bosc dels animals màgics” de Sylvia Douyé (guió) i Paola Antista (il·lustracions).

  Per a més informació i inscripcions, telèfon 93 730 01 92. L’activitat és gratuïta però té les places limitades.

 • . El poder transformador del teatre, al ‘Documental del Mes’ Dimarts, 17 de març de 2020 a les 19.00 h

  La Regidoria de Cultura continua la cinquena temporada d’"El Documental del Mes", una prolongació del festival DocsBarcelona que ofereix cada mes un documental de procedència internacional, en versió original, subtitulada en català i amb entrada gratuïta. Les sessions tenen lloc al Casal de Cultura i en aquest 2020 s’avança mitja hora la projecció, de manera que té lloc a les 7 de la tarda. La sessió del mes de març tindrà lloc el dimarts 17 i en ella es projectarà “Cachada” (Marlén Viñayo, 2019).

  Cinc venedores ambulants d’El Salvador exposen les seves vides en un taller de teatre. Allà parlen de les seves vivències als mercats i a les seves llars, la qual cosa els permet reviure els traumes que han patit al llarg de la seva vida. A través d’aquest experiment liderat per la professora Egly Larreynaga, aquestes dones –Magaly, Magda, Ruth, Chileno i Wendy–  viuen una transformació profunda que els permetrà descobrir la seva pròpia veu i adonar-se dels efectes que ha provocat en elles i en els seus fills la realitat violenta i masclista que les envolta.

 • . Un espectacle de Jazz (gratuït) a la Plaça del Casal Divendres, 20 de març de 2020 a les 19.00 h

  La Regidoria de Cultura continua una nova temporada estable d’arts escèniques i música que s’allarga fins al maig i que inclou teatre, música i jazz. I per aquest divendres 20 de març i en el marc del 39è Festival de Jazz de Terrassa s’ofereix un concert de franc que tindrà lloc a les 7 de la tarda a la Plaça del Casal de Cultura.  

  Serà amb la Ricard Gili & Pau Casares Company que presenta una tripulació de primera, especialista en la interpretació dels ritmes procedents del bressol del jazz i font d’inspiració de la música afroamericana interpretada arreu del món. Ritmes de Nova Orleans i de l’Era del Swing conformaran un repertori amb els estàndards més  populars i capaços de convertir a la fe del swing al més incrèdul.

  Per a més informació sobre el cicle, us podeu adreçar al mateix Casal de Cultura (Carrer Pere Aldavert, 4  o al telèfon 93 730 01 32). El cicle compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

 • . Un nou espectacle per a la quitxalla Diumenge, 22 de març de 2020 a les 11.30 h

  Xarxa Matadepera organitza pel diumenge  22 de març  (11.30h. Casal de Cultura), un espectacle familiar per a tots els públics però adreçat especialment a nadons amb edats compreses entre els 0 i els 3 anys.  Porta per nom “Núvol gris gras gros” i anirà a càrrec de la companyia El detall. La funció és gratuïta.

 • . Nova sessió dels Contes del Drac Petit Dimarts, 24 de març de 2020 a les 17.00 h

  La Biblioteca Àngel Guimerà torna a acollir “Els contes del Drac Petit”, el cicle d’activitats de narració de contes pels infants que es va iniciar el curs passat amb força èxit i que està adreçat a infants amb edats compreses entre els 0 i els 3 anys. Es tracta d’un espai de narració de contes i històries de petit format, conduit per les mateixes bibliotecàries, per gaudir imaginant, escoltant i jugant en família.

  “Els Contes del Drac Petit” tenen una periodicitat quinzenal, realitzant-se els dimarts a les 5 de la tarda. Les sessions tenen una durada d’uns 35-40 minuts i pel dimarts 24 de març hi ha prevista una nova sessió.

 • . Sopa de Lletres a la Biblioteca Dimarts, 31 de març de 2020 a les 17.15 h

  Les comissions de biblioteca de l’AFA de l’Escola Ginesta i l’AMPA de l’Escola Torredemer organitzen una nova edició de “Sopa de lletres” una activitat oberta a tothom que tingui interès en conèixer més i millor la literatura infantil i juvenil, i fer-ho conjuntament amb d’altres persones que comparteixen aquest mateix interès. L’activitat, on hi també hi col·labora la Biblioteca Àngel Guimerà tindrà lloc el dimarts 31 de març a ¼ de 6 de la tarda al Casal de Cultura i per participar-hi cal inscripció prèvia a la mateixa biblioteca.

  “Sopa de lletres” es tracta en realitat d’un Club de Lectura per adults una mica especial, ja que pretén descobrir, d’entre la gran oferta editorial existent, àlbums il·lustrats i llibres infantils i juvenils per després poder-los oferir als fills i o nens. La idea és, segons fonts de l’organització, “explicar contes als infants és una manera de compartir temps, de crear i enfortir vincles i fer-nos còmplices a partir d’experiències enriquidores i emocionants. I si aquests contes els coneixem i ens agraden, la implicació és més intensa”.  

 • . “Una nit d’òpera” posa en escena ‘Ernani’ Divendres, 3 d'abril de 2020 a les 20.00 h

  El cicle "Una nit d'òpera" que organitza Jordi Simó a través de la Regidoria de Cultura continua aquest divendres una nova temporada operística, la que fa la número 15. Com sempre, tothom és convidat a compartir alguns dels títols més selectes del repertori que s'ofereixen en reconegudes versions amb subtítols en català o castellà i que van precedides d'una breu introducció. Les sessions tenen lloc a la Sala d'Actes del Casal de Cultura a partir de les 8 del vespre.

  Per aquest 3 d’abril es posa en escena un altre Verdi, basat també en una peça teatral de Victor Hugo, com ja va passar aquest març amb “Rigoletto”. Amb un llibret de Francesco Maria Piave, es va estrenar el 9 de març de 1844 a La Fenice de Venècia, i representa una notable mostra de la primera part de la carrera del compositor de Roncole.

  A la dreta, una imatge del muntatge de la versió que es presentarà, duta a terme a Parma.

Darrera actualització: 23.08.2017 | 16:49
Darrera actualització: 23.08.2017 | 16:49