La guerra amb ulls de nena al Documental del Mes

Dimarts, 20 d'octubre de 2020 a les 13:50

“Marwa. Petita i valenta” es projectarà demà, 20 d’octubre, a les 7 de la tarda, al Casal de Cultura.

Docs Barcelona organitza demà dimarts, 20 d’octubre, a les 19 hores, la projecció del documental “Marwa. Petit i valenta”, de la directora jordana amb arrels palestines Dina Naser. El film narra la història de la Marwa, una nena siriana que fuig de la guerra amb la seva família l’any 2012. La protagonista creix en un camp de persones refugiades a Zaatari, Jordània. El pas de la infantesa a l’adolescència en unes condicions de vida tan difícils es converteix en un camí complicat, especialment quan les autoritats interroguen el seu germà gran sobre la possible vinculació amb la milícia extremista. La protagonista afronta els nous reptes amb un esperit fort, obert i valent.

El documental, que es projectarà a la sala d’actes del Casal de Cultura, mostra la realitat dels nens i nenes que viuen en camps de refugiats i denuncia, a través d’un testimoni en primera persona, les repercussions físiques i psicològiques que implica viure experiències de violència, destrucció i deshumanització. Al llarg dels anys, la directora s’ha especialitzat a retratar històries personals i de comunitats humanes, que sovint tenen relació amb la seva terra natal, Palestina.

La pel·lícula es podrà gaudir de forma gratuïta dins el cicle del Documental del Mes promogut per la Regidoria de Cultura. Es projectarà en versió original, subtitulada en català.

Darrera actualització: 20.10.2020 | 13:05