Els apassionants orígens de Hollywood

Divendres, 18 de juny de 2021

Última conferència de cinema del curs de l'Agermanament Matadepera Mariapfarr.

La comissió de cinema de l'Agermanament Matadepera Mariapfarr enllesteix aquest 18 de juny el cicle de conferències de cinema (el que fa dotze), obertes a tothom, i que, impartides pel comentarista cinematogràfic Albert Beorlegui, tenen lloc al Casal de Cultura a 2/4 de 8 del vespre. La darrera d’aquest curs 2020/21 porta per nom “Els orígens de Hollywood. A la recerca del somni americà”.

La imatge que encara evoquem del vell Hollywood, la d’un lloc màgic i fascinant, va ser creat ara tot just fa poc més de cent anys. El curiós és que els seus impulsors van ser un grapat d’immigrants jueus que, nascuts a Rússia, Hongria, Polònia i Alemanya, van travessar mig món amb quatre dòlars a la butxaca a la recerca del seu somni americà. I començant des de baix de tot, van crear, amb tenacitat, ma dura, esperit comercial i una voluntat de ferro, la major màquina d’entreteniment que el món ha conegut mai. Aquesta conferència és un tribut a tots ells. 

Per tal de seguir estrictament les mesures de compliment del Casal de Cultura, caldrà inscripció prèvia per mail a: ager.matadepera.mariapfarr@gmail.com

Una imatge icònica: la primera gravació sonora del logo de la Metro Goldwyn Mayer (1928).

Darrera actualització: 18.06.2021 | 16:16