Matadepera s'afegeix a la commemoració del 25 N

Divendres, 25 de novembre de 2022 a les 12:25

Aquest migdia s'ha llegit un manifest a l'Ajuntament. 

L’Ajuntament de Matadepera, a través de la Regidoria de Benestar Social s’afegeix aquest divendres 25 de novembre al Dia Internacional per l’eliminació de la violència envers les dones, una commemoració al voltant de la qual s’han organitzat diverses activitats.

La més rellevant de totes, la lectura del manifest a la Plaça de l’Ajuntament a les 12 del migdia que ha llegit la regidora Carme Querol, el regidor Marcel·lí Bosch i l'alcalde Nil López, on hi ha assistit una cinquantena de persones. També presidien l'acte els regidors Toni Morros, Anna Piñol, Pilar Oller, Albert Recasens i Alberto Sánchez.  

“De totes les formes de violència masclista”, s’ha escoltat, “les violències sexuals són les més prevalents, les més invisibilitzades i les més naturalitzades. Tot això fa de les violències sexuals un component central del patriarcat. No tenen a veure amb el sexe sinó amb el poder. El poder de cosificar, d’humiliar, de dominar, de disciplinar, de generar por i de restringir la llibertat de les nenes, les adolescents i les dones. El poder de crear l’expectativa social que els homes han de prendre la iniciativa en el sexe i no aturar-se fins rebre una negativa directa. Fins i tot el poder d’ignorar una negativa o de traspassar els límits amb la insistència”,

Us podeu descarregar la declaració institucional conjunta pel 25N, que ha comptat amb el compromís de totes les institucions polítiques del país, en aquesta mateixa pàgina. D'altra banda, DAMA Matadepera també ha elaborat un document que també teniu penjat en aquesta mateixa pàgina. 

A la imatge, dos moments de la lectura del manifest (Foto: Comunicació).

Darrera actualització: 25.11.2022 | 12:43