Baixen sensiblement els robatoris al poble

Divendres, 7 de febrer de 2020 a les 12:50

Des de Seguretat i Policia s’adverteix que no s’ha de baixar la guàrdia

Les dades de denúncies de robatoris dels mesos de desembre i gener a Matadepera són sensiblement inferiors a les de l’any passat, fins al punt que en el global d’aquest període s’han reduït els robatoris a la meitat. Aquesta és la principal conclusió a la que s’ha arribat des de la Regidoria de Seguretat i Protecció Civil, la Policia Local Mossos d’Esquadra que, malgrat els resultats “que hem de valorar amb molta prudència”, segons diuen, tornen a insistir una vegada més en la necessitat de prendre tota mena de precaucions per evitar els robatoris als domicilis particulars. “Continuem lluitant en la prevenció de robatoris a domicili”, han declarat fonts municipals, “però hem de recordar que aquest és un fenomen que afecta de manera general a tot el territori, i que serà molt difícil d’eradicar del tot”.

Durant els mesos de desembre i gener s'ha continuat en la mateixa línia de treball, realitzant-se periòdics controls de seguretat a diferents punts del municipi i amb alternança de franges horàries, alhora que es reitera que la col·laboració veïnal és també indispensable per tal d’evitar o frustrar robatoris. En aquest sentit, s’han realitzat 65 punts estàtics de control a entrades i sortides del municipi i a diferents urbanitzacions i s’ha identificat d’ofici o per requeriments ciutadans a 40 vehicles i 77 persones, algunes d’elles amb antecedents per robatoris. També hi ha hagut mig centenar de serveis per alarmes a domicili.

Els fets més destacables d’aquests darrers dos mesos han estat, al desembre, la detenció de dos individus per robatori en força a domicili en grau de temptativa gràcies a la trucada d’un veí; i al gener, la detenció in fraganti de tres individus que acabaven de robar en un domicili.

La Policia Local vol recordar a la ciutadania que amb l’horari d’hivern i el fet que es faci fosc abans cal extremar les mesures de seguretat i d’autoprotecció als domicilis, fins i tot quan es marxi per poca estona, i també tenir presents els consells de seguretat que es troben penjats en un banner a la pàgina principal de la web municipal.

Darrera actualització: 07.02.2020 | 10:19