Benedicció de l’orgue de l’Església de Sant Joan

Dimarts, 3 de desembre de 2019 a les 06:10

Va tenir lloc el passat diumenge 17 de novembre.

Després d’uns quantes setmanes instal·lat, l’Església de Sant Joan va beneir el passat 17 de novembre el seu nou orgue, en un acte que va comptar, entre d’altres, amb la presència del rector Arthur Boardman, i l’organista Fra Vicenç Grané.

L’orgue no és nou sinó que prové de l’Escola Municipal de Música Frederic Mompou, que en el seu moment, fa anys, va ser cedit per un particular. “El que hi havia a l’Església tenia molts anys i ja no anava fi”, comenta Fra Vicenç; “de manera que gràcies a les gestions de l’Ajuntament i la mateixa Escola, que tenia l’instrument sense utilitzar, ha estat possible aquest trasllat, on el nou orgue s’ha col·locat al mateix lloc on estava l’anterior”.

Dotat de 3 teclats amb pedalera i 69 registres, “és un orgue bo i sona molt millor que l’anterior”, apunta Fra Vicenç. L’acte de benedicció es va completar amb un concert on, amb Fra Vicenç a l’orgue, es van oferir peces d’orgue amb trompeta (amb Jordi Condal), orgue amb violí (amb Laura Casajoana), i orgue amb saxo alt (Anna Olmo).

Aquest dijous Fra Vicenç serà entrevistat sobre el tema al “Matadepera Notícies” de Matadepera Ràdio.

A la dreta, diversos moments de la benedicció del nou orgue.

Darrera actualització: 02.12.2019 | 16:07

Imatges

. .