Clam per exigir la llibertat del David

Dilluns, 17 de maig de 2021 a les 10:00

Segons informacions d'última hora, tot apunta que podria ser alliberat a mitja tarda d'aquest dilluns. 

En una de les manifestacions més multitudinàries de caire polític que es recorden al poble, centenars de matadeperencs (joves, famílies, gent gran, canalla), van concentrar-se aquest diumenge al vespre a la Plaça de l’Ajuntament per exigir la llibertat d’en David, el matadeperenc pertanyent al CDR que va ser detingut aquest passat dissabte per encadenar-se, amb dotze manifestants més, el 23 febrer del 2018, al Palau de Justícia de Barcelona com a protesta de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució i algunes resolucions judicials. El matadeperenc no va comparèixer en el seu moment davant la justícia, i des de llavors hi havia oberta una causa contra ell. L’Audiència de Barcelona va acabar absolent la resta de manifestants quatres mesos més tard de la celebració del judici que va tenir lloc el febrer de  l’any passat.   

Amb el lema “Davant la repressió, el poble respon”, la  manifestació estava convocada per les tres forces independentistes del consistori matadeperenc (CUP Matadepera, Esquerra Republicana de Catalunya i Junts per Matadepera), la delegació local de l’Assemblea Nacional Catalana, el Consell Local per la República Matadepera, Òmnium Cultural MatadeperaCDR Matadepera La Popular. Amb dues pancartes ben visibles penjades a les dependències municipals ““Llibertat David: contra la presó, desobediència” i “David llibertat: el poble respon”, el regidor de la CUP Dani Albiñana i Iris Flotats, familiar del detingut, van llegir un manifest on no només van condemnar la detenció del David sinó que van exigir que els polítics compleixin el mandat popular d’independència sorgit de les eleccions, a l’hora que van condemnar l’actuació de Mossos i Policia que va efectuar la detenció.

Acabant el manifest amb “El nostre amic és a la presó. El nostre deure és que no els hi surti gratis. Visca el poble. Organitza’t i lluita. Visca el David i visca la terra!”, la concentració va començar una marxa que va recórrer els carrers Joan Paloma, Carretera de Terrassa, Sant Joan, Plaça de Cal Baldiró, Sant Isidre, Sant Llorenç i altre cop a la Plaça de l’Ajuntament on es va donar per finalitzada.

A la dreta, diverses imatges de la manifestació d’aquest diumenge (Fotos: Miquel Badia).

Darrera actualització: 17.05.2021 | 13:54