CUP Matadepera no es presentarà a les municipals

Dimecres, 1 de febrer de 2023 a les 12:30

Ho ha anunciat amb un comunicat aquest matí.

Tot i que ja es comentava feia setmanes, no ha estat fins aquest matí que CUP Matadepera ha anunciat oficialment que no es presentaria a les eleccions municipals del 28 de maig.

“Batallar per la presència institucional, acumular petites parcel·les de poder i presentar-se a unes eleccions no ha estat mai un objectiu prioritari per a la CUP”, es pot llegir al comunicat que han fet públic, el contingut del qual, íntegre, podeu consultar en aquesta mateixa notícia:  “Al llarg de dues legislatures els nostres regidors han defensat als plens, en solitari, un projecte de poble que havia de sorgir de la participació de les entitats locals i dels vilatans (...), però ni el funcionament de l’ajuntament -cada dia més burocràtic- està obert a aquesta participació popular en la presa de decisions, ni hem aconseguit la implicació suficient d’aquestes entitats i veïns”

“Representar la CUP a l’Ajuntament de Matadepera i en minoria absoluta, no ha estat fàcil”, continua el comunicat. “Els seus regidors s’han sentit sols davant una majoria absoluta que s’ha negat a escoltar, a consultar i a pactar qualsevol proposta. Que els ha menystingut, que amb una falta total de transparència els ha negat informació i els ha mantingut, tant com ha pogut, al marge”. “Aquesta vegada la CUP Matadepera no presentarà candidatura a les municipals”, conclouen. “I no és cap drama, ni se’ns acaba el món. Continuem on érem, al poble. Potser és el moment d’aturar-se, reflexionar, i prendre impuls”.

CUP Matadepera ha tingut representació en els dos mandats en què s’ha presentat. A les eleccions del 2015 Joan Pizà va ser escollit i va mantenir l’acta de regidor fins al 2018. Des d’aquest moment i fins al gener del 2021, Rosa Martínez va ocupar el seu càrrec. Ara fa dos anys, Dani Albiñana va agafar el relleu, càrrec que mantindrà fins al maig.

A l’espera que es pugui presentar alguna altra candidatura, cinc són ja les propostes oficials:. Per ordre de presentació, Anna Piñol (ERC), Marcel·lí Bosch (Junts per Matadepera), Nil López (candidatura independent), Alberto Sánchez (Ciutadans) i Guillem Montagut (SOM Matadepera).

A la imatge, Dani Albiñana, quan va ser nomenat regidor, l’any 2019 (Foto Miquel Badia).

Darrera actualització: 01.02.2023 | 12:33