El matadeperenc Litus torna a Terrassa

Dimecres, 17 de gener de 2024

Aquest divendres actua amb la Banda de ‘Late Motiv’.

Vint-i-set anys justos després d’interpretar “Paraules d’amor” de Joan Manuel Serrat al Xou de Sant Sebastià, el cantant matadeperenc Litus actua aquest divendres 19 de gener (22.00h) a la Nova Jazz Cava de Terrassa amb gairebé totes les localitats exhaurides. Ho farà amb "La Banda de Late Motiv", la formació estable del late night d’èxit d’Andreu Buenafuente on oferirà un repertori essencialment de Rhythm and blues i música negra.

"La Banda de Late Motiv" va néixer el 2016 com a formació resident del programa nocturn homònim que va presentar diàriament Andreu Buenafuente a Movistar+ al llarg de 7 anys. Formada per 6 membres de llarga trajectòria, amb el propi Litus (veu i guitarra), Novoa (guitarra),  Mac Hernández (baix), Luis Maria Moreno “Pirata” (vents i percussió), Coke Santos (bateria), i Érika López (telats), el seu repertori abraça clàssics del rock, R&B, soul i un ampli ventall d'estils musicals.

Compositor, cantant, guitarrista, pianista, i actor, Litus va començar amb la música fa vint-i-cinc anys, amb el grup "Mutis", d’on va treure dos discos, “Un lapsus” (1999) i “De cara a la paret” (2002). El seu primer disc en solitari va ser “Al sur del cielo” (2006), i la cançó que li va donar títol al treball va comptar amb 2 candidatures als Premis Goya per Millor cançó i Millor música original a la pel·lícula “Carlitos y el campo de los sueños” (2008).

Treu gairebé consecutivament un parell més de discos (“Si tiene que llover, que nieve” el 2009, i “Maleta de pedres” el 2010), forma part de la banda de Paul Carrack (2010), i amb el disc “AutoReverse” ofereix més de 70 concerts a Espanya. Als darrers anys, ha editat tres discos més (“Miércoles 14”, 2015; “Hablo tu idioma per no lo entiendo”, 2019, i “Chadanaca”, 2022), fa teatre (“La Puerta de al lado”, “Lehman Trilogy”), cinema (“En otro lugar”, “Una noche con Adela”), protagonitza un documental produït per Filmin “La historia de un cantante de pub”, i també televisió (“El camerino”).  

El darrer cop que va actuar a Matadepera va ser l’estiu de l’any passat, al cicle “Quan Cau La Nit”. Aquest dijous serà convidat al “Matadepera Notícies” de Matadepera Ràdio.

A la imatge, Litus, a l'extrem dret, amb "La Banda de Late Motiv"

Darrera actualització: 17.01.2024 | 10:47