Es presenta el Pla Específic de Mobilitat del Vallès

Dimecres, 19 de febrer de 2020 a les 06:45

Ho va fer el conseller Calvet el passat divendres.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental va acollir el passat divendres la presentació del Pla Específic de Mobilitat del Vallès de la mà del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. La sessió va comptar amb la participació dels ajuntaments i entitats del Vallès que han participat en l’elaboració d’aquest pla a través dels diferents comitès que s’han activat, entre els quals hi havia l’alcalde Nil López en representació de Matadepera.

El conseller Calvet va explicar que en el Pla Específic de Mobilitat preveu una setantena de mesures i que “hem introduït elements de càlcul del què suposa el seu desenvolupament: 2.500 milions d’euros, que lògicament van a càrrec de les administracions que tenen les competències en un o altre tema dels que entren en aquest pla. Pel que fa a la temporalitat, ens l’hem marcada fins al 2026”. “Per fer-lo, ens hem fixat diversos escenaris de millora del que ha de ser aquesta mobilitat del Vallès. Una mobilitat que volem tant més sostenible com més segur”, va afegir.

Una de les necessitats detectades en aquest pla és la mobilitat entre els dos Vallesos. El conseller va assegurar que “en la diagnosi hem observat que el Vallès té una quota modal de transport públic de relació amb Barcelona alta, d’un 43% aproximadament. Però, en canvi, té una quota de transport públic en la mobilitat interna, dins del que són els dos Vallesos alarmantment baixa: de només un 13%. Per tant, tot va orientat en aquest plantejament de mobilitat sostenible i segura a desenvolupar infraestructures viàries, ferroviàries, intercanviadors i també serveis de transport públic que augmentin aquestes quotes modals. Concretament, pel que fa a la mobilitat interna, el Pla de Mobilitat es planteja passar d’aquest 13% a un 21% al 2026. I, pel que fa a la relació de mobilitat amb Barcelona, el document es planteja passar d’un 43% a un 50%. Tot això ho fem en un context d’emergència climàtica”.

A la dreta, diverses imatges de la trobada. A la segona, el conseller Calvet amb l’alcalde Nil López.

Darrera actualització: 18.02.2020 | 15:18

Imatges

. .