Fer els patis escolars més acollidors

Dimarts, 20 de febrer de 2024 a les 07:05

La Ginesta inicia un projecte de transformació.

L'Escola Ginesta ha començat un projecte de remodelació dels patis de l'escola per convertir-los en espais més naturals, amb més ombra pels infants, més inclusius i adaptats a les necessitat de tots els alumnes, i que afavoreixi diferents activitats de lleure, experimentació i aprenentatge.

La idea va arrencar el curs passat, motivada per l'acreditació com a "Escola Verda" pel Departament d'Educació i el Departament d'Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya. I després d’una valoració de mestres i pares, l’escola va encomanar a l'empresa Milanta la diagnosi i projecte de transformació, que va incloure les propostes dels nens i nenes.

El projecte presentat comporta la completa transformació dels espais, amb un notable increment de la vegetació, adaptada a les necessitats climàtiques del moment, generar espais d'ombra per fer més còmode les estones d'ús dels alumnes, diversificar les zones de joc amb espais motrius, de joc simbòlic, zones d'aigua o sorrals, i construir espais de trobada per al joc tranquil dels alumnes o per a tasques d'aprenentatge dins l'horari lectiu.

Després d’una presentació pública, el passat novembre a famílies que va comptar amb la presència de l'alcalde Guillem Montagut, la regidora de Medi Ambient Anna Piñol i la regidora d'Educació Dolors Martí, ja s’ha creat una comissió per tal de buscar finançament per aquest ambiciós projecte.

Es calcula que durant aquest final de curs escolar es començaran a veure les primeres actuacions, tot i que el projecte no té data de finalització, ja que s'haurà de desenvolupar de diferents fases i anys.

A les imatges, dues fotos del projecte, i a la imatge inferior, aspecte d'un dels patis que es remodelaran (Foto: Miquel Badia).

Darrera actualització: 23.02.2024 | 10:33

Imatges