Implantació progressiva del nou porta a porta

Dilluns, 19 de febrer de 2024 a les 06:15

Notícia actualitzada a les 12.14h

Aquest dilluns 19 de febrer comença el nou sistema de recollida de residus porta a porta amb identificador xip i els nous cubells. Davant la novetat del canvi, les inquietuds dels ciutadans que s’han anat recollint aquests últims dies, i de la necessitat de poder explicar de forma més clara en què consisteix aquest nou sistema de recollida, l’Ajuntament de Matadepera ha acordat que la seva implantació sigui progressiva, i que per tant convisquin els dos sistemes de recollida, l’actual i el nou previst, fins que des del consistori s’hagi pogut donar resposta a totes les inquietuds i consultes.

Com funcionarà el nou servei?

A partir d'aquest dilluns, els residus s’hauran de dipositar amb el material d’aportació que pertoqui cada dia. Per aquest motiu, cada llar ha de tenir un joc d’elements on es dipositaran cadascuna de les fraccions o elements. El ‘Kit del porta a porta’ es pot encara recollir fins aquest dissabte a l’aparcament de l’Escola Municipal de Música Frederic Mompou, els dilluns, dimecres i divendres, de 14 a 20 hores, o els dimarts, dijous i dissabtes, de 10 a 16 hores.

Amb el nou sistema, tots els serveis de recollida de residus que impliquin el buidatge de qualsevol element de contenció, incorporen un sistema electrònic d’identificació automàtica que estarà associat a un usuari. El procés de buidatge de cada recipient es registrarà electrònicament, per tal de fer un seguiment i identificar cada usuari.

El servei de recollida haurà de detectar si el material aportat per l’usuari correspon a la fracció que pertoca al calendari. En cas contrari, s’etiquetarà la bossa com a residu impropi, es registrarà la incidència també electrònicament i no es recollirà el material. Se seguirà el mateix procés en el cas que l’aportació es realitzi amb algun element no previst pel servei.

Novetats destacades

S’incorporaran noves fraccions de residus (roba, oli, residus d’aparells elèctrics i electrònics), que es recolliran porta a porta una vegada a la setmana, prèvia trucada. La fracció orgànica es lliurarà obligatòriament en bosses compostables, que inicialment es proporcionaran de forma gratuïta a la ciutadania, per tal d’afavorir el canvi de model. Finalment, l’aportació de la brossa s’haurà de fer obligatòriament amb els cubells proporcionats, que porten un xip d’identificació d’usuari. Els cubells s’hauran de retirar de la via pública un cop s’hagi efectuat el servei.

Per a més informació

Per tal d’explicar en detall el nou sistema, s’han organitzat diverses informatives al Casal de Cultura, una de les quals va ser enregistrada per Matadepera TV i ja es pot veure a través de l'enllaç que trobareu en aquesta mateixa pàgina, així com un document que resumeix el nou sistema.

Per a dubtes, atenció telefònica i whatsapp de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00h al 652 14 78 56 i a sancheztd@matadepera.cat. A l'Escola Municipal de Música Frederic Mompou (Plaça Sant Jordi s/n) s'estableix una atenció presencial per resoldre dubtes els dilluns i dimecres de 9.00h  a 13.00h.

A la imatge, el lot de contenidors que tindrà cada veí (Foto: Miquel Badia).

Darrera actualització: 09.04.2024 | 12:47

Documents

Enllaços

Vídeo - Àudio