La Diputació avança els ajuts a les ADF

Dijous, 22 de febrer de 2024 a les 06:50

Ho fa per iniciar els treballs de vigilància forestal l’1 de maig

La Diputació de Barcelona avança aquest any el suport econòmic i tècnic a les agrupacions de defensa forestal (ADF) del Vallès Occidental, Garraf, Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia, Maresme i Barcelonès perquè l’operatiu de vigilància pugui començar en aquestes comarques l’1 de maig.

Els ajuts, emmarcats dins del Pla de prevenció i vigilància contra incendis forestals de la Diputació de Barcelona, s’avancen en un context de sequera i d’alt risc de foc al bosc. Durant els dies i hores de perill alt i molt alt d’incendi (nivell 2 i nivell 3 del Pla Alfa, respectivament), la Diputació de Barcelona dona suport a l’activació d’una unitat d’ADF a cada municipi de les set comarques amb la coordinació de la Federació d’ADF del Penedès-Garraf, la Federació d’ADF del Baix Llobregat, la Federació d’ADF de l’Anoia, la Federació d’ADF Maresme i la Federació d’ADF del Vallès Occidental.

Les ADF realitzaran tasques de vigilància preventiva i informaran de les incidències detectades, com poden ser abocaments al medi natural o anomalies a la xarxa de punts d’aigua, i la Diputació de Barcelona realitzarà les actuacions necessàries fins a la seva resolució definitiva.

Amb la presència de les ADF al territori es redueix el temps de resposta per a la primera intervenció en cas de foc, punt cabdal per limitar-ne els efectes i essencial davant el canvi de comportament dels incendis, cada cop més virulents i ràpids, amb menys temps de reacció.

(Foto: Diputació de Barcelona)

Darrera actualització: 20.02.2024 | 10:45