L’Ajuntament condemna l’atac racista de divendres

Dijous, 15 d'octubre de 2020 a les 11:45

Ho ha fet en un comunicat que han subscrit totes les forces polítiques

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament,  constituïda per representants de totes les forces polítiques del consistori (Junts per Matadepera, Esquerra Republicana de Catalunya, CUP i Ciutadans), ha emès aquest dijous al matí un comunicat on condemna l’atac racista del passat divendres 9 d’octubre a la nit, quan van aparèixer davant la porta d’un domicili ocupat per una família musulmana diversos caps de porc.

En aquest comunicat el consistori en ple vol expressar “el seu absolut rebuig i la seva més absoluta condemna per aquest atac racista i xenòfob ocorregut, així com denunciar qualsevol forma de violència que es pugui produir”, al mateix temps que vol “donar suport i escalf a les persones afectades”.

Al comunicat s’apunta que “el passat 25 de maig d’aquest 2020, el ple d’aquesta corporació va aprovar una moció per declarar Matadepera lliure de racisme, un punt del qual preveu fomentar la coordinació amb el teixit associatiu del municipi per garantir una millor i major integració de les persones migrades”.  

“Som un municipi respectuós i tolerant envers qualsevol creença, sigui quin sigui”, es pot llegir, “i el consistori sempre condemnarà obertament qualsevol acció que pertorbi la llibertat religiosa dels seus ciutadans”.

Els fets estan essent investigats per la Policia Local per tal d’esbrinar els seus responsables i arribar fins a les darreres conseqüències judicials i penals per tal que aquesta mena de fets no tornin a succeir. En aquest cas, l’Ajuntament estudiarà en el seu cas, personar-se com a acusació.

El comunicat, que podeu trobar a la dreta d’aquesta pàgina, serà llegir al proper ple ordinari.

Darrera actualització: 15.10.2020 | 11:43